Succes remarcabil pentru Universitatea din București la concursul Willem Vis Hong Kong

Succes remarcabil pentru Universitatea din București la concursul Willem Vis Hong Kong

09 aprilie, 2019 in Actualitate, International, Știri

În perioada 1-7 aprilie 2019, echipa Facultății de Drept a Universității din București a participat la cea de-a XVI-a ediție a concursului Willem Vis, desfășurată la Hong Kong, câștigând locul III pe echipe și plasându-se astfel printre semifinaliștii competiției. Totodată, echipa a obținut două mențiuni: pentru cel mai bun pledant individual (locul IV ex aequo) și pentru cel mai bun memoriu al pârâtului (locul IV).

Această clasare reprezintă cel mai bun rezultat din istoria participării Universității din București la concursul Willem Vis ediția Hong Kong. În cei șase ani de când Universitatea din București participă la concurs, echipa a ajuns de trei ori până în faza semifinalelor și a revenit cu numeroase alte premii pentru pledanți individuali și pentru memoriile scrise.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 8 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Cezara Diaconescu (anul III și Collège Juridique), Voica-Maria Lupașcu (anul III și Collège Juridique), Claudia Mihalcea (anul IV), Ana-Maria Karina Negrea (anul IV), Daria-Ana Pătrășcoiu (anul IV), Ciprian Pozderie-Semeniuc (anul III), Bianca-Dorina Radoslav (anul IV) și Andreea Radu (anul IV).

La faza scrisă de la Hong Kong, echipa a echipa a obținut mențiune (locul IV) la categoria Fali Nariman (cel bun memoriu al pârâtului). La faza orală de la Hong Kong, echipa a fost reprezentată de Cezara Diaconescu, Ana-Maria Karina Negrea, Bianca-Dorina Radoslav și Andreea Radu. Echipa s-a calificat în rundele eliminatorii (32 din 137 de echipe) și a ajuns apoi până în faza semifinalelor, obținând locul III la categoria Eric Bergsten (cea mai bună echipă la faza orală), cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. De asemenea, studentele Cezara Diaconescu și Ana-Maria Karina Negrea au obținut, ex aequo, mențiune (locul IV) la categoria Neil Kaplan (cel mai bun pledant individual) din aproximativ 500 de studenți care au participat la competiție în calitate de pledanți.

Echipa a fost însoțită de lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes, de av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru și de av. David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea.

Pentru pregătire, echipa s-a bucurat de pregătire de specialitate din partea unor practicieni recunoscuți, precum Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Ștefan Dinu, avocat în cadrul societății de avocatură Clifford Chance, Crina Gealatu, avocat în cadrul societății de avocatură Goodwin (Paris), David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Vlad Peligrad, partener în cadrul KPMG Legal România, Horia Rădulescu, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Radu Văleanu, avocat în cadrul societății de avocatură Freshfields (Paris). De asemenea, echipa se bucură de sprijin pentru pregătire din partea unor foști participanți la concurs, printre care Maria Avram, Octavian David, Bianca Adelina Florea, Andrei Greceanu și Diana Ursuleanu.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.