#UB4friends: Universitatea din București răspunde #prezent ediției din 2023 a proiectului „4/4 pentru prieteni” inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education

#UB4friends: Universitatea din București răspunde #prezent ediției din 2023 a proiectului „4/4 pentru prieteni” inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education

În perioada 3-10 aprilie 2023, Universitatea din București va organiza, ca parte a proiectului „4/4 pentru prieteni” inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education, o serie de activități care își propun să recunoască implicarea voluntarilor în folosul semenilor lor.

Derulate sub deviza #UB4friends și coordonate de lect. univ. dr. Anca Anton, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București, evenimentele vor aduce studenții în mijlocul comunității, fie că vorbim despre parcuri, despre școli, despre centre comunitare sau chiar despre facultățile Universității din București.

Astfel, inspirați de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King Jr., „întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, Universitatea din București dedică perioada 3- 10 aprilie 2023 comunității și faptelor bune.

Spread Positivity – Matei Cordoneanu, Riana Cutaș, Eduard Dumitru, Anastasia Echimescu, Mihnea Golea (echipa Knot)

Miercuri, 5 aprilie, între orele 16:00 și 18:00 în Parcul Cișmigiu și joi, 6 aprilie, între orele 16:00 și 18:00 în Piața Romană, studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB vor realiza pancarte cu mesaje pozitive, motivaționale, pline de energie, în speranța că un simplu gest va transforma ziua celor care le vor vedea într-una mai bună.

Echipa de voluntari va promova în mod activ proiectul atât pe social media, precum și în rândul tinerilor, studenților și trecătorilor ce vor interacționa cu studenții în timpul activității.

Împreună pentru natură! – Albu Alexandra, Aldea Cristiana, Antoche Iulia, Cernea Alexandra, Ionescu Andreea

Joi, 6 aprilie, între orele 15:00 și 17:00, din dorința de a crește gradul de conștientizare a nevoii de implicare în activități de mediu și de menținere a curățeniei în spațiile verzi vizitate des ca parte a unei vieți sănătoase într-un spațiu verde curat, o echipă de cinci studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării va colecta gunoaiele aruncate în spațiul verde.

Activitatea va fi promovată prin crearea unor flyere, ce vor conține informații generale despre proiect precum locația, data și ora, dar și o scurtă descriere a acțiunii. Flyerele vor fi distribuite de echipa de proiect în zona Parcului Izvor, pentru a atrage voluntari interesați să participe la activitate (max. 100 persoane). Voluntarii vor primi mănuși de unică folosință și saci menajeri.

Voluntariat pentru egalitatea de gen – Andreea Frîncu, Ionuț Cojocaru, Karina Floroiu, Maria Grafu, Diana Gorea (echipa Patrula 1)

Joi, 6 aprilie, între orele 14:00 și 15:30, și vineri, 7 aprilie, între orele 12:00 și 13:30, cinci studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării vor organiza sesiuni de informare și activități educative pe tema egalității de gen și combaterea stereotipurilor care circulă în societate în legătură cu acest subiect. Scopul proiectului îl reprezintă instruirea elevilor în speranța reducerii disparităților și stigmatizării dintre genuri prin stimularea unui dialog critic și deschis cu participanții.

Pentru că școala are o importanță considerabilă în formarea atitudinilor și modelelor de comportament ale adolescenților în legătură cu rolurile de gen, modele pe care le vor reproduce ulterior, beneficiarii proiectului vor fi 15 elevi în vârstă de aproximativ 14 ani din cadrul școlii „Little Genius”.

Fairies Help, voluntariat pentru prevenirea abandonului școlar – Dima Cristina, Duțu Nicole, Grigoraș Nicola, Ilie Ana (echipa WINGS)

Miercuri, 5 aprilie, între orele 10:00 și 16:00, o echipă de patru studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării va desfășura activități de voluntariat în cadrul Centrului Comunitar „Ana și Copiii” din localitatea Fundulea, județul Călărași.

Cei patru voluntari vor organiza diverse activități educative, de recreere și socializare pentru copiii de la centru pentru a susține ideea asociației de prevenire a abandonului școlar, ajutându-i în același timp pe copii să își descopere pasiunile. Voluntarii își propun ca activitatea să aibă un impact pozitiv asupra copiilor, să le dezvolte creativitatea și să le ofere posibilitatea de a se exprima liber.

Voluntariat la Centrul de Plasament „Sf. Marcellin Champagnat” – Barbu Andreea, Băeții Alexandra, Banu Alexia, Brișcă Cosmina și Anghelescu Alexandra (echipa Compassion Club)

Duminică, 9 aprilie, între orele 13:00 și 17:00, o echipă de cinci studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării va desfășura activități de voluntariat pentru Centrul de Plasament „Sf. Marcellin Champagnat”.

Activitatea urmărește în primă fază strângerea de fonduri și materiale pentru a oferi rechizite copiilor de la centrul de plasament. Ulterior, în data de 9 aprilie 2023, voluntarii vor petrece câteva ore alături de copiii de la centru, desfășurând activități educative și recreative. De asemenea, cele cinci voluntare le vor prezenta celor mai mari câteva aspecte legate de facultatea pe care ele o urmează, pentru a încuraja interesul față de educație și a crește entuziasmul copiilor pentru aceasta, arătând că poate fi și distractivă.

Voluntariat interactiv la Centrul „Pinocchio” – Dezideratu Maria, Dumbrăveanu Bianca, Eftimie Miruna, Gașpar Carla (echipa CBMM)

Luni, 3 aprilie, între orele 12:00 și 16:00, patru studente din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării vor realiza o activitate de voluntariat interactivă alături de copiii din centrul de plasament ,,Pinocchio”.

Astfel, voluntarii se vor duce la centru și se vor juca alături de copii, îi vor ajuta la teme și vor îndeplini anumite sarcini în sprijinul personalului centrului. Această activitate este realizată pe de o parte, pentru a ajuta si susține cadrele care lucrează la centrul de plasament și, pe de altă parte, pentru a aduce zâmbete pe fețele copiilor.

ZIP / Zâmbet în Plic – Maria-Cristina Brîndușă, Angi-Maria Bîrlea, Cătălin-Gabriel Burnel, Sebastian-Francesco Bănicioiu (echipa ZIP)

ZIP (Zâmbet în Plic) este un proiect care se va desfășura în 3 zone din București: Universitate, Parcul Regele Mihai I și Campusul Leu, în intervalul orar 14:00-16:00, în zilele de 3, 5 și 6 aprilie.

Activitatea va fi realizată de patru voluntari, studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar scopul acestui proiect este de a aduce un zâmbet pe fețele oamenilor prin distribuirea de plicuri cu mesaje pozitive și motivaționale, în speranța că aceste mesaje îi vor ajuta să aibă o zi mai bună, să fie mai buni și mai înțelegători cu cei din jur în ziua respectivă. Rezultatele activității vor fi ulterior promovate în mediul online, pe diverse platforme, pentru a multiplica starea de bine.

“Make it count” mystery box – Banica Denisa Maria, Buroiu Ameli, Ciobotaru Melisa Roxana, Radoi Antonia Georgiana (echipa Mistery)

“Make it count” mystery box este o activitate a unei echipe de patru studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, ce se va desfășura în data de 6 aprilie, între orele 14:00 și 18:00 în incinta Complexului Studențesc Leu.

Persoanele care vor dori să participe la activitate vor aduce într-o cutie 2 obiecte pe care nu le mai folosesc și care consideră că ar putea fi utile sau i-ar face ziua mai frumoasă altei persoane. Cine va aduce un astfel de mystery box va primi un altul la schimb. Prin această activitate echipa de voluntari își propune să aducă un zâmbet pe buzele participanților, să arate că gesturile mici contează întotdeauna și să încurajeze schimbul de obiecte ca alternativă la aruncarea lor.

Mai multe detalii cu privire la proiectul proiectului „4/4 pentru prieteni”, inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education, pot fi consultate aici.

Mai multe detalii cu privire la activitățile de voluntariat propuse de Universitatea din București în cadrul proiectului „4/4 pentru prieteni” sunt disponibile aici.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services