Centrul de Cercetare în Istoria și Circulația Ideilor Filosofice anunță publicarea volumului Rethinking Modernity, Transitions and Challenges, editat de lect. univ. dr. Oana Șerban. Volumul a apărut luna aceasta la Ethics International Press și reunește contribuțiile unor profesori și cercetători preocupați de tema modernităților tranzitive.
Prezentarea cărții
Această colecție editată examinează modernitățile tranzitive, alternative sau întrepătrunse ca narațiuni competitive care îmbină teorii etice, estetice și gândirea critică pentru a descrie condiția umană. Include capitole care acoperă rivalitatea dintre revoluțiile științifice și cele estetice; relația dintre societate și cultură în (post)modernitate; și studii de caz din domeniul literaturii, artelor vizuale și artelor spectacolului. Cartea poate fi de interes pentru studenții, doctoranzii și cercetătorii din domeniul filosofiei, esteticii și studiilor culturale.
Acest volum are la bază contribuțiile susținute la Conferința Internațională Rethinking Modernity: Transitions and Challenges, organizată de Centrul de Cercetare pentru Istoria și Circulația Ideilor Filosofice al Universității din București în 2022.
Despre editor
Lect. univ. dr. Oana Șerban predă filosofie la Universitatea din București. Domeniile ei de expertiză sunt: Filosofia Modernă, Estetica, Biopolitica și Filosofia Culturii. Oana Șerban este Director Executiv al CCIIF – Centrul de Cercetare pentru Istoria și Circulația Ideilor Filosofice (Universitatea București) și este membră a ISCH – Societatea Internațională de Istorie Culturală. Este autor de cărți filosofice, ficțiune, eseu, și a co-editat diferite volume de filosofie, cultură și estetică, în principal dedicate capitalismului artistic, capitalului cultural, comunicării creative și teoriei critice.
Interesele recente au implicat-o în proiecte de cercetare dedicate istoriei antiumanismului și potențialului biopolitic al artei. Dintre lucrările publicate în ultimul timp amintim volumele de autor After Thomas Kuhn. The Structure of Aesthetic Revolutions (De Gruyter 2022) și Cultural Capital and Creative Communication. (Anti)Modern and (Non)Eurocentric Perspectives (Routledge, 2023)
Volumul poate fi achiziționat de la Ethics International Press sau din librăriile online de specialitate. Ethics International Press este un grup editorial fondat în Cambridge, dedicat inițial domeniului umanist: treptat, grupul editorial și-a extins aria de publicare în domenii precum: business, management, științe politice, IA și tehnologie.