– Aproape 34.000 de candidați la admiterea la studiile de licență –
Universitatea din București probează și în această vară buna reputație și atractivitatea de care se bucură în rândul tinerilor absolvenți de liceu și care doresc să își continue studiile și formarea. În cadrul admiterii la studii de licență, sesiunea de vară 2020, cele 19 facultăți ale Universității din București au înregistrat un număr de aproape 34.000 de candidați, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani.
Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscrieri la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidaturi pentru facultățile UniBuc. În 2019, la Universitatea din București s-a înregistrat aproape 22.000 de înscrieri.
Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea din București a scos la concurs, în sesiunea iulie 2020 a admiterii la licență, un număr de 4.415 locuri bugetate. Cu 33.917 de candidaturi depuse de absolvenții de bacalaureat, Universitatea din București a înregistrat o concurență de 7.68 candidați înscriși/loc bugetat.
Cea mai mare concurență pentru un loc bugetat s-a înregistrat la următoarele facultăți din cadrul UB: Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 13 candidați pe loc; Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – fiecare cu peste 10 candidați pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidați pe loc; Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – cu aproape 9 candidați pe loc.
În plus, la admiterea 2020, 87 elevi olimpici au ales UniBuc pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 39 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 38 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 5 au optat pentru Facultatea de Fizică, iar alți 3 pentru Facultatea de Geografie.
În ceea ce privește studiile de master, procesul de admitere pentru anumite programe ale facultăților a fost prelungit și continuă până la jumătatea lunii august a anului 2020. Ca și în anii anteriori, Universitatea din București reprezintă prima opțiune de studiu și pentru un număr semnificativ de absolvenți de licență. Astfel, o concurență semnificativă pentru programele de master s-a înregistrat la Facultatea de Administrație și Afaceri și Facultatea de Psihologie și Științele Educației – cu peste 3 candidați pe loc, dar și la Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 2 candidați pe loc.
Important de precizat este faptul că patru facultăți ale UB organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. Vom reveni cu informații complete referitoare la admiterea la programele de master în cursul lunii septembrie, odată cu finalizarea procesului de admitere.
Având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, admiterea 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăților au oferit viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.
De asemenea, ca și în anii precedenți, Universitatea din București a pus la dispoziția candidaților platforma online www.po.unibuc.ro unde aceștia au putut achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020.
Candidații care au ales să se înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București au beneficiat de o reducere de 25% din taxa de înscriere.
Pentru candidații care au optat pentru înscrierea la sediile facultăților, UB a oferit cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți.
Considerată una dintre cele mai importante instituții de învățământ, cercetare și cultură din România, cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor, conform QS University Rankings, Universitatea din București oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile și formele de pregătire universitară: 93 de programe de licență, 208 programe de masterat, 21 de programe de doctorat, dar și numeroase programe de reconversie profesională și de perfecționare.
Cu o comunitate de peste 32.000 de studenți și peste 1.300 de cadre didactice, Universitatea din București este parte a unei prestigioase rețele de universități europene, articulată în Consorțiul CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, din care mai fac parte șapte importante instituții europene de învățământ superior și care a primit de curând două milioane de euro pentru dezvoltarea dimensiunii de cercetare în cadrul programului UE pentru Universități Civice Europene.
Candidații interesați să urmeze programe de licență, de master, dar și de doctorat în cadrul Universității din București sunt așteptați la sesiunea din luna septembrie a admiterii din acest an.