A fost lansat apelul la candidaturi pentru o nouă ediție a școlii de vară “Harvard Institute for World Literature”

A fost lansat apelul la candidaturi pentru o nouă ediție a școlii de vară “Harvard Institute for World Literature”


A fost lansat apelul la candidaturi pentru cea de-a noua sesiune a școlii de vară Harvard Institute for World Literature (IWL), care, în 2019, va avea loc la Harvard în perioada 1-25 iulie 2019.
Aplicația este deschisă în perioada 1 noiembrie 2018 – 1 februarie 2019. Pentru completarea aplicației, studenții și cadrele didactice ale Universității din București au nevoie de un CV actualizat și de un articol, capitol de teză de doctorat sau de carte (nu mai mult de 25 de pagini), ambele în limba engleză. Formularul online pentru aplicare unde trebuie încărcate materialele pentru solicitarea unei reduceri sau scutiri de taxă, este disponibil aici.
Participanții din partea instituțiilor afiliate, precum UB, nu au nevoie de foaie matricolă sau de scrisoare de recomandare.
Aplicanții vor fi înștiințați cu privire la rezultat până pe 25 februarie 2019.
Orice instituție afiliată are dreptul la două locuri în program la jumătate din taxa de participare pentru cele patru săptămâni de program. Această taxă reprezintă taxa de școlarizare. Ca urmare, comitetul de admitere al școlii de vară IWL va alege doi aplicanți din partea Universității din București. În plus, IWL oferă posibilitatea aplicării pentru o a doua reducere de taxă sau pentru o scutire integrală. Mai multe detalii cu privire la taxele de participare puteți găsi aici.
Totodată, cheltuielile legate de transport, cazare și masă sunt suportate de către participant.
Harvard IWL este un program destinat atât studenților doctoranzi, cât și cadrelor didactice universitare. În fiecare an, la sesiunile IWL iau parte aproximativ 150 de participanți din 35 de state, iar o treime dintre aceștia sunt cadre didactice universitare. Toate activitățile școlii de vară a IWL se desfășoară în limba engleză.
Programul din 2019 cuprinde seminare conduse de unii dintre cei mai importanți cercetători din domeniu la nivel mondial: Thomas Claviez (Universitatea din Bern), Verena Conley (Harvard), David Damrosch (Harvard), Stefano Evangelista (Oxford), Ursula Heise (UCLA), Héctor Hoyos (Stanford), Dominique Jullien (UC Santa Barbara), B. Venkat Mani (University of Wisconsin-Madison),  Katharina Piechocki (Harvard), Gisèle Sapiro (EHESS & CNRS), Mariano Siskind (Harvard), Delia Ungureanu (Universitatea din București), Lawrence Venuti (Temple University), and Rebecca Walkowitz (Rutgers University). Invitați speciali: Homi Bhabha (Harvard) și Stephen Owen (Harvard).
Harvard IWL este un program anual de patru săptămâni care are loc în fiecare an într-un alt loc de pe glob, revenind o dată la trei ani la Universitatea Harvard. Sesiuni precedente au avut loc în Beijing (2011), Istanbul (2012), Harvard (2013), Hong Kong (2014), Lisabona (2015), Harvard (2016), Copenhaga (2017) și Tokyo (2018).
Pentru orice alte întrebări legate de procesul aplicării sau de formatul sesiunilor IWL, persoanele interesate pot solicita informații la adresa de e-mail iwl@fas.harvard.edu.
Toate informațiile legate de formatul seminarelor IWL precum și detaliile despre programul din 2019 sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.