CIVIS anunță debutul perioadei de înscriere pentru Micro-programul Global Awareness, lansat de Universitatea din București, Universitatea Autonomă din Madrid și Universitatea din Tübingen.
Te întrebi Ce este globalizarea? Cum transformă schimbările climatice planeta? sau Ce tendințe ne remodelează societățile? Dacă da, atunci cu siguranță acest anunț este pentru tine: perioada de înscriere pentru Micro-programul CIVIS Global Awareness este din nou deschisă, până pe 30 septembrie 2023.
Micro-programul Global Awareness oferă studenților de toate gradele și de la toate disciplinele posibilitatea de a dobândi competențele transdisciplinare necesare pentru înțelegerea și analiza fenomenelor globale și transfrontaliere. Toate – prin furnizarea de cunoștințe aprofundate despre globalizare și procesele multinaționale, precum și oportunități de a reflecta asupra interconexiunilor și interrelațiilor mondiale în viața de zi cu zi.
Acoperind o gamă largă de subiecte și abordări, cursurile oferite în cadrul acestui program încurajează dezvoltarea competențelor inter și transdisciplinare, precum și a abilităților de confruntare a problemelor sociale, culturale, economice, juridice, politice și ecologice ale vremurilor noastre. Scopul este de a preveni rasismul și de a promova pacea și înțelegerea. Astfel, studenții dobândesc calitățile necesare pentru a deveni actori responsabili într-o lume globalizată, întrucât înfruntarea provocărilor globale – cum ar fi problemele legate de energie, climă și mediu – este o aspirație de bază a Alianței CIVIS.
Tot în septembrie, de această dată pe 25, începe perioada de înscriere și pentru Micro-Programul Civic Engagement: nu uita să salvezi data.
Microprogramele CIVIS le permit studenților să combine mai multe cursuri sau module ale Alianței într-o formă de învățare unică și coerentă, care le consolidează sau completează programul de studiu principal. Alegând să urmezi un micro-program, îți poți construi propriul curriculum și urma propriile interese, aprofundându-ți cunoștințele într-unul dintre cele cinci domenii de bază ale CIVIS sau extinzându-ți opțiunile transdisciplinare.
Datorită utilizării mobilității virtuale, mixte și fizice, studenții își pot construi propriul micro-program flexibil, fără acele bariere care limitează adesea participarea la cursurile tradiționale de la nivel european. În plus, având în vedere că un microprogram este conceput și furnizat în comun de mai multe universități din cadrul Alianței CIVIS, aceste opțiuni de mobilitate deschid calea către noi experiențe de învățare, pedagogii inovatoare, schimburi culturale, multilingvism și conexiuni cu alți studenți din Alianța CIVIS.
Programele sunt organizate pentru studenți de la toate nivelurile de studiu: Licență, Master și Doctorat. Fiecare micro-program CIVIS oferă între 5 și 15 puncte de credit ECTS, care pot fi recunoscute integral sau parțial în cadrul programului principal de studii de către universitatea de origine, în conformitate cu legislația națională și practicile instituționale.