A reînceput seria “Lunchtime seminar” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

A reînceput seria “Lunchtime seminar” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

18 septembrie, 2018 in Actualitate, Cercetare, Știri

Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București reia seria seminarului de cercetare Lunchtime Seminar. Marți, 18 septembrie, a avut loc prelegerea  cu tema Re-animating Filmology Experiments. Historical and Historiographical Explorations susținută de Dr. Sigrid Leyssen (bursieră SSU-ICUB). Evenimentul a debutat la ora 13:30 în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Dr. Sigrid Leyssen este specialistă în istoria științei și media. A lucrat pe istoria psihologiei, imagini experimentale, folosirea filmului și a diverselor forme de animație, a fotografiei și a desenelor în practicile științifice ale psihologiei experimentale. Are un doctorat (2017) în istoria științei de la École des hautes études en sciences sociales (EHESS), Paris, și un doctorat în studii media de la Universitatea Regensburg. În teza ei, Perception in Movement. Moving Images in Albert Michotte’s Experimental Psychology (1881-1965), a investigat istoria imaginilor (în mișcare) folosite în experimente de percepție și astfel a explorat modalități de a studia istoria percepției. Înainte de a deveni bursieră SSU-ICUB a lucrat în cadrul Departamentului de istoria științei, Harvard, EIKONES (NCCR) Iconic Criticism_The Power and Meaning of Images, Universitatea Basel; Centrul de Istoria Psihologiei Adolf-Würth, Universitatea Würzburg; Centrul Alexandre Koyré, EHESS-CNRS, Universitatea Regensburg, Max Planck Institute for the History of Science MPIWG Berlin, Maison Francaise d’Oxford, CNRS și Universitatea Oxford.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.