A VIII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice a studenților din domeniul științelor educației la FPSE

A VIII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice a studenților din domeniul științelor educației la FPSE


Vineri, 17 mai 2019, a avut loc cea de-a opta ediție a conferinței dedicate studenților din domeniul Științelor educației. Evenimentul și-a propus să ofere un spațiu epistemologic de reflecție și acțiune, în interiorul căruia studiile, cercetările, proiectele elaborate de studenții și masteranzii FPSE să contureze direcțiile de schimbare pozitivă a praxisului educațional actual.

Conferința, organizată de Departamentul de Științele educației și Departamentul de Formarea Profesorilor, a avut loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Prezentările, susținute individual sau în echipă, au permis studenților de la programele de licență și masterat în Științele educației să exploreze, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, orizontul de cercetare specific domeniului, vizând patru zone tematice:

1. Schimbare și inovare în practicile educaționale – impact asupra performanțelor școlare ale elevilor

2. Provocări ale noilor paradigme în educație – scenarii și soluții pentru reformele de sistem

3. Oricine poate învăța orice, oricând, oriunde sau despre demonopolizarea educației

4. Educație și media – o relație complicată.

Conferința s-a bucurat și de participarea, în calitate de keynote speaker, a dnei Maria Gheorghiu – Director Executiv al Asociației OvidiuRo, care a prezentat obiectivele, rezultatele și beneficiile programului pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.