În perioada 11 noiembrie – 10 decembrie 2024, instituțiile abonate la bazele de date Clarivate Analytics – Web of Science, inclusiv Universitatea din București, beneficiază de o perioada de acces gratuit (free trial) la aplicația de Research Assistant, instrument bazat pe inteligență artificială (IA).
Astfel, membrii comunității academice a UB au posibilitatea ca timp de o lună să acceseze aceste resurse online.
Facilitând accesul la informații relevante și date care pot fi personalizate, Research Assistant sprijină activitatea de cercetare.
Calculatoarele din rețeaua UB, cu IP declarat, se vor conecta automat. Pentru personalizarea căutărilor, se poate lucra autentificat, folosind credențialele WoS (cont și parolă).
Conectarea se face din pagina Conectarea se face din pagina Web of Science.
De altfel, accesul la platforma Web of Science, una dintre cele mai importante surse de documentare științifică la nivel mondial, oferă informații despre rezultatele cercetării și impactul acestora, va crește accesul la publicațiile academice relevante pentru instituțiile din România. Baza de date oferă acces la indici multidisciplinari de citare și indici de specialitate, precum și la brevete și seturi de date științifice. Bazele de date de pe platforma Web of Science acoperă toate disciplinele majore, inclusiv științele vieții, științele fizice, inginerie, științe sociale, arte și științe umaniste, cu cea mai puternică acoperire a științelor naturale și inginerie, știința calculatoarelor, știința materialelor.
Oportunitatea este disponibilă în cadrul proiectului Anelis Plus. Vă reamintim că UB derulează, ca parte a Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România – ANELIS PLUS, proiectul omonim, cu cofinanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Scopul proiectului „Anelis Plus”: susținerea cercetării și inovării științifice
Obiectivele acestui proiect sunt dezvoltarea unui depozit naţional de documente ştiinţifice, prin achiziţia de arhive de reviste şi cărţi electronice ştiinţifice în format electronic, pentru a crea cadrul unei documentări exhaustive și asigurarea accesului comunităţii ştiinţifice din România la resurse electronice ştiinţifice (baze de date / platforme de reviste ştiinţifice în text integral şi baze de date bibliografice şi bibliometrice), în scopul susţinerii cercetării, inovării şi stimulării producţiei ştiinţifice la nivel naţional.
Mai multe informații despre proiect aici. De asemenea, persoanele interesate pot consulta mai multe detalii despre inițiativele Asociației Anelis Plus aici.