Al III-lea eveniment din seria „ArchaeoSciences Seminars” la Universitatea din București

Al III-lea eveniment din seria „ArchaeoSciences Seminars” la Universitatea din București


Miercuri, 3 iulie 2019, Platforma ArchaeoScience#RO din cadrul ICUB, Universitatea din București, vă invită la al treilea eveniment din seria ArchaeoSciences Seminars: Domestic blade production, long blades and networks in North-Eastern Balkan Copper Age (5th millennium BC). Seminarul va avea loc în Amfiteatrul Vasile Pârvan din cadrul Facultății de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Invitatul evenimentului este dr. Laurence Manolakakis, cercetător senior în cadrul laboratorului CNRS Trajectories. From Sedentism to the State (Paris 1-Panthéon-Sorbonne University). Specializată în tehnologie litică și studii de proveniență a silexului în perioada neo-eneolitică, dr. Laurence Manolakakis a lucrat în situri din sud-estul Europei (din Bulgaria și România), dar și în situri arheologice din nord-vestul Europei (cultura Michelsberg), abordând subiecte variate precum organizarea economică, procurarea materiilor prime litice, surse de silex, aspecte tehno-tipologice ale pieselor de silex etc.

Dr. Laurence Manolakakis va participa la mai multe evenimente în cadrul Universității din București, grupate sub titlul Archaeology as a Science of Long Term Biosocial Changes. Talks, Debates & Lectures. Mai multe informații despre dr. Laurence Manolakakis pot fi consultate aici.

Programul celui de-al treilea seminar ArchaeoSciences – Domestic blade production, long blades and networks in North-Eastern Balkan Copper Age (5th millennium BC) poate fi accesat aici.

Seminariile ArchaeoSciences reprezintă o inițiativă recentă a platformei ArchaeoScience#RO, care își propune să ofere un cadru pentru profesioniștii din domeniul Științelor Arheologice (Archaeological Sciences) din diferite părți ale lumii, pentru a-și împărtăși cunoștințele și pentru a transmite informații relevante referitoare la ultimele aspecte legate de metodele și abordările actuale utilizate pentru studierea trecutului. De asemenea, această inițiativă reprezintă o oportunitate pentru studenții români de a afla mai multe despre diversele aspecte interdisciplinare ale arheologiei.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.