Tinerii cercetători sunt invitați să aplice pentru o poziție de cercetare în cadrul proiectului PRESILIENT intitulat Post-pandemic resilient communities: is the informal economy a reservoir for the next generation of digitalized and green businesses in Africa, Asia, and Latin America? (HORIZON-MSCA-2021-DN-01, GA 101073394).
Data de începere a activității este 1 septembrie 2023, iar termenul-limită de înscriere a fost extins până la 10 martie 2023, ora 17:00 (ora României).
Proiectul PRESILIENT oferă, sub umbrela unui program inovativ de doctorat industrial, o serie de poziții de cercetători juniori (Junior Researchers) care pot dura până la 36 de luni. Aceștia vor fi angajați pe o perioadă de 18 luni de Universitatea din București și pe o perioadă de alte 18 luni de un partener non-academic. Ca atare, proiectul de cercetare individual își va propune realizarea unui studiu stratificat asupra informalității:
- În Zambia, în parteneriat cu Development Perspectives (Dublin, Irlanda)
- În Indonezia, in parteneriat cu Bratislava Policy Institute (Bratislava, Slovacia).
Dacă vor fi selectați, candidații vor fi incluși într-un program de doctorat la Universitatea din București și vor avea ocazia să lucreze într-o echipă de specialiști din zona academică și non-academică.
Eligibilitate:
- Candidații trebuie să dețină o diplomă de masterat, care să le permită să se înscrie la doctorat până în septembrie 2023.
- Candidații nu pot avea la data recrutării mai mult de patru ani experiență ca cercetători cu normă întreagă (sau să dețină deja o diplomă de doctorat, chiar dacă au lucrat mai puțin de patru ani pentru a o obține).
- Candidații pot avea orice naționalitate, dar trebuie să nu fi fost rezidenți (sau să fi avut principala activitate, de exemplu de muncă sau studiu) în Romania (țara în care candidatul va fi înrolat pentru studiile doctorale) pentru mai mult de 12 luni dintre cele 36 anterioare recrutării (ca atare, dacă au petrecut mai puțin de 12 luni în România, candidații sunt eligibili).
Aplicațiile trebuie să includă:
- Un curriculum vitae (care să includă date explicite privind țara/țările de rezidență pentru ultimii trei ani);
- O scrisoare de intenție nu mai lungă de 500 de cuvinte;
- Un scurt rezumat al proiectului doctoral propus (500-1000 de cuvinte);
- Notele obținute în timpul masteratului (documentele aferente vor fi cerute candidaților selectați);
- (Opțional): 1 sau 2 scrisori de referință.
Detalii practice
- Prevederile financiare (inclusiv nivelurile salariale) și lista documentelor necesare sunt disponibile aici. Salariile vor fi calculate în conformitate cu regulile MSCA și cu situația personală/familială.
Mai multe informații sunt disponibile în textul integral al apelului, aici, dar și în ghidul MSCA pentru candidați, aici.
Candidaturile și toate întrebările privind subiectele de cercetare și procesul de recrutare (care nu sunt deja incluse în acest apel sau în ghidul MSCA pentru candidați) trebuie trimise la adresa presilient.unibuc@gmail.com, cu dr. Rodica Ianole-Călin, rodica.ianole@faa.unibuc.ro, în cc.
Persoanele interesate sunt rugate să trimită toate documentele într-un singur fișier PDF printr-un e-mail cu subiectul “PRESILIENT-DN-2023 Application”+ țara în care intenționează să-și desfășoare cercetarea (Zambia sau Indonezia).
Proiectul PRESILIENT este o rețea extensivă care include 14 parteneri (dintre care 7 non-academici) și 15 parteneri asociați din Africa, zona Asia-Pacific și America Latină, dedicați asigurării de training interregional de cel mai înalt nivel internațional cu privire la abordarea și măsurarea informalității în zona de Sud a globului pământesc, dar și cu identificarea celor mai viabile și sustenabile variante în acest domeniu.