Și anul acesta, Universitatea Sapienza din Roma implementează pentru cercetătorii din comunitatea CIVIS aflați la început de drum Programul transversal de formare a soft skills.
Acesta are ca scop îmbunătățirea traseului de formare a doctoranzilor, diversificarea abilităților celor mai tineri dintre cercetători. Cursurile, organizate sub egida CIVIS, sunt menite să le completeze tinerilor cercetători abilitățile și competențele necesare în domeniul academic și pe piața muncii.
Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înscriere aici. Cursurile se vor desfășura față în față începând cu 11 noiembrie 2024, timp de șase săptămâni.
Programul include șapte module de formare, susținute în limba engleză și deschise tinerilor cercetători (și doctoranzi) din alte instituții CIVIS.
Ediția curentă acoperă subiecte variate, pornind de la scrierea de proiecte colaborative, la programele europene de finanțare în domeniul R&I, și până la resurse de tip Open Access pentru cercetători.
Mai multe informații despre oferta de cursuri sunt disponibile aici.
Alte detalii sunt disponibile la Centrul de Suport în Cercetare al Universității Sapienza din Roma, la adrese de e-mail romina.caronna@uniroma1.it; softskills.phd@uniroma1.it și ciro.franco@uniroma1.it.
Un eveniment de lansare și de prezentare a acestor cursuri va fi accesibil celor care se află la Roma, în ziua de 6 noiembrie 2024, începând cu ora 16:00, în Aula Magna a Rectoratului Universității din Sapienza din Roma (Piazzale Aldo Moro 5, I-00185, Roma)
Pentru a rezerva un loc în Aula Magna , persoanele interesate să participe la evenimentul de lansare a celei de-a V-a ediții a programului transversal sunt rugate să se înregistreze prin completarea acestui link.
Ediția 2024 a programului este dezvoltată ca parte a măsurilor prevăzute de Planul de acțiune Sapienza HRS4R (Human Resources Strategy For Researchers/ Strategia resurselor umane pentru cercetători) și reprezintă o contribuție concretă a Universității din Sapienza din Roma la schimbul de cunoștințe între cercetătorii din cadrul Alianței.De asemenea, apelul este deschis tuturor participanților la proiectul Rome Technopole.
Mai multe informații despre această oportunitate și procesul de înscriere la program pot fi consultate aici și aici.
CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectat de Comisia Europeană drept unul dintre primele 17 universități-pilot europene, CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70 000 de membri ai personalului, inclusiv 37 400 de cadre universitare și cercetători.