Biblioteca Virtuală de Cultură Politică „Regele Ferdinand”, lansată la Facultatea de Științe Politice a UB

Biblioteca Virtuală de Cultură Politică „Regele Ferdinand”, lansată la Facultatea de Științe Politice a UB

12 noiembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri, Știri Centenar

Luni, 12 noiembrie 2018, Facultatea de Științe Politice a Universității din București a lansat Biblioteca Virtuală de Cultură Politică „Regele Ferdinand”, parte a „EPCAM Repository”.
Proiectul a fost elaborat și implementat de conf. univ. dr. Camelia Florela Voinea, director al Centrului European de Cercetare, Analiză și Modelare a Culturii Politice (EPCAM) din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București.
Biblioteca Virtuală de Cultură Politică este un sistem pentru păstrarea și furnizarea de resurse digitale din cercetarea fundamentală și aplicativă în domeniul culturii politice. Acest sistem este realizat si gestionat în cadrul Centrului European de Cercetare, Analiză și Modelare a Culturii Politice (EPCAM) din cadrul Facultății de Științe Politice a UB. Biblioteca Virtuală de Cultură Politică este parte integranta a sistemului „EPCAM-Repository” și a primit, la inaugurarea sa în 2018, anul Centenarului Unirii, denumirea „Regele Ferdinand” în semn de omagiu adus Regelui Ferdinand, „Întregitorul României”, și actului Marii Uniri din 1918 de la Alba Iulia.
Scopul bibliotecii virtuale este să dezvolte colecții digitale, să le facă disponibile online și să le păstreze pe termen lung la dispoziția studenților din cadrul programelor FSPUB de licență, masterat și doctorat, precum și a cadrelor didactice.
Astfel, Biblioteca Virtuală de Cultură Politică conține referințe ale lucrărilor relevante din domeniul culturii politice și domeniilor conexe și interdisciplinare, fotografii ale personalităților române și străine care au marcat istoria literaturii din domeniu, documente publice disponibile online ale celor mai importante evenimente, personalități, discursuri politice din istoria României și a lumii care au relevanță pentru domeniul științei politice; interviuri video și audio disponibile online ale unor personalități relevante ale domeniului de studiu.
Totodată, resursele de tip „repository” sunt destinate să păstreze și să pună la dispoziția celor interesați lucrări de cercetare, lucrări de diplomă, disertații (de masterat și de doctorat), rapoarte, colecții multimedia etc.
Mai multe informații despre proiectul Bibliotecii Virtuale de Cultură Politică pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.