Comisia Româno-Americană Fulbright a deschis înscrierile pentru bursele Fulbright-RAF Scholar Award aferente anului academic 2022-2023. Candidaturile pot fi depuse online până la 20 ianuarie 2022.
Bursele Fulbright-RAF Scholar se adresează cadrelor didactice de la universități și departamente cu profil tehnic interesate de programe de cercetare și pregătire academică în domeniul antreprenoriatului.
Stagiul cu durata de un semestru academic se va derula în SUA la Universitatea din Rochester din New York, în cadrul AIN Center for Entrepreneurship, unul dintre cei mai prestigioși promotori academici ai antreprenoriatului, în special în domeniile tehnice.
Programul care se va derula începând cu ianuarie 2023 presupune, printre altele, activități independente de studiu și de cercetare, precum deprinderea bunelor practici în domeniul educației antreprenoriale, după modelul educațional american, dezvoltarea curriculumului, „observație la clasă”, participarea la activități antreprenoriale cu impact în comunitate.
Suportul universității de origine, printre criteriile de eligibilitate
Cadrele didactice care doresc să aplice la programul Fulbright – RAF Scholar Award 2022-2023 trebuie să completeze formularul de înscriere și să anexeze CV-ul, o declarație, precum și o scrisoare de suport din partea universității la care sunt afiliați.
Ghidul de instrucțiuni pentru elaborarea scrisorii de suport, precum și formatul standard al acesteia sunt disponibile aici și aici.
După efectuarea stagiului de către candidat, oportunităților de educație antreprenorială vor fi implementate de instituția de învățământ superior de care aparține acesta.
Ghid de instrucțiuni pentru completarea formularului de înscriere, pus la dispoziție candidaților
Pentru a aplica la acest program, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă cetățenie română, să dețină titlul de doctor și să aibă o activitate didactică permanentă, să demonstreze interes de cercetare în domeniul vizat, precum și disponibilitatea de a promova educația antreprenorială, să aibă sprijinul universității de origine și să cunoască limba engleză la un nivel avansat.
Candidații români care dețin o viză de rezidență în SUA sau dublă cetățenie nu sunt eligibili pentru a participa la competiție.
Mai multe detalii despre acest program sunt accesibile aici și aici. De asemenea, persoanele interesate pot solicita informații suplimentare despre program și procesul de înscriere la una dintre următoarele adrese de e-mail: office@fulbright.ro și / sau corina.danaila@fulbright.ro.
Totodată, Comisia Româno-Americană Fulbright încurajează aplicanții să consulte ghidul de instrucțiuni pentru completarea formularului de înscriere. Acesta este disponibil aici.