Cătălin D. Constantin, prodecan al Facultății de Litere din cadrul UniBuc, decorat cu medalia de onoare la Bangkok

Cătălin D. Constantin, prodecan al Facultății de Litere din cadrul UniBuc, decorat cu medalia de onoare la Bangkok

10 decembrie, 2018 in Actualitate, International, Știri

În perioada 15 noiembrie – 1 decembrie 2018 a avut loc, la Bangkok, expoziția Boys, Girls and Neighbourhoods. Photography by Radu Afrim. Evenimentul, curatoriat de Cristina Rusiecki, a fost găzduit de Bangkok Art and Culture Centre.
Odată cu vernisajul expoziției, lect. univ. dr. Cătălin D. Constantin, prodecan al Facultății de Litere din cadrul UniBuc, a fost decorat cu medalia de onoare a Fundației KulturForum Europa. Distincția a fost oferită chiar de președintele Fundației, Dieter Topp.
Fundația KulturForum Europa a oferit aceeași distincție și curatorului expoziției, criticul de teatru Cristina Rusiecki, precum și partenerilor din Regatul Thailandei, lui Pawit Mahasarinand, directorul BACC, și lui Promadhattavedi Chatvichai, membru fondator și secretar general al Bangkok Art and Culture Centre.
Lect. univ. dr. Cătălin D. Constantin a remarcat faptul că „Bangkok Art and Culture Centre este o instituţie de o modernitate uluitoare și e importantă nu doar pentru capitala Thailandei, ci pentru întreaga Asie de Sud-Est, un nod intercultural de maximă vizibilitate într-o regiune a lumii unde România nu e în niciun fel prezentă cultural. Ce simt văzând că un proiect românesc a primit în acest context medalia de onoare, exact în momentul sărbătoririi Centenarului? Pur şi simplu, bucurie! Socotesc că ţine de firesc ca România să fie sărbătorită de Centenar prin proiecte contemporane, legate de nume semnificative ale culturii de astăzi, cum e regizorul Radu Afrim.”
Pe de altă parte, Dieter Topp, președintele Fundației KulturForum Europa a remarcat faptul că fundația pe care o prezidează „dorește să accentueze importanța eforturilor depuse de patru personalități fantastice în construirea unei punți culturale între țara sud-est-asiatică a Thailandei și țara est-europeană a României, ca bun exemplu de ambasadori culturali care elimină barierele culturale și istorice prin promovarea înțelegerii reciproce, a toleranței și a acceptării (…) Ați făcut o treabă importantă. Este dorința noastră personală și obligația dumneavoastră de a nu pierde punctele forte, contribuind la dezvoltarea acestui dialog intercultural”.
Credit foto Dan Lăcătuș

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.