Cea de-a XIII-a ediție a Conferinței „Dreptul Afacerilor” la Universitatea din București

Cea de-a XIII-a ediție a Conferinței „Dreptul Afacerilor” la Universitatea din București

21 aprilie 2017 în Evenimente, Știri

Cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Dreptul Afacerilor va avea loc vineri, 16 iunie 2017, începând cu ora 09:00, în Amfiteatrul 2 „Nicolae Titulescu” al Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Organizatorii conferinței sunt Editura C.H. Beck, în colaborare cu Universitatea din București, Piperea&Asociații și Juridice.ro.

Conferinţa Dreptul Afacerilor 2017 va găzdui ca lectori reputaţi specialişti, cadre didactice şi practicieni în Dreptul Afacerilor (judecători, avocaţi, practicieni în insolvenţă, specialişti bancari), atât din Bucureşti, cât şi din țară.

Conferinţa va aborda teme cu un pronunţat caracter de interdisciplinaritate: aplicarea normelor de drept procesual-civil în procedura insolvenţei; aspecte de ordin procedural cu privire la modalitatea în care pot fi puse în practică pactele societare, respectiv clauzele de preempțiune încrucişată; aspecte de ordin penal în procedura insolvenţei; aplicarea reglementărilor care sancţionează practicile anticoncurenţiale în etapa negocierii cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei; aplicarea în paralel a răspunderii pentru contribuirea la apariţia stării de insolvenţă cu răspunderea solidară reglementată de Codul de procedură fiscală.

În cadrul conferinţei se va lansa lucrarea Codul insolvenţei. Note. Corelaţii. Explicaţii. care va fi publicată la editura C.H. Beck, lucrare coordonată de prof. univ. dr. Gheorghe Piperea în coautorat cu Cătălin Antonache, Alexandru Dimitriu, Irina Sorescu, Alexandru Răţoi, Rebeca Dan, Luiza Hagiu. Toţi autorii sunt avocaţi cu o bogată experienţă în domeniul insolvenţei în cadrul SCA Piperea şi Asociaţii.

Speakeri la această ediție a conferinței sunt: prof. univ. dr. Gheorghe Piperea – partener coordonator Piperea&Asociații, drd. Alexandru Rățoi – avocat Piperea&Asociații, drd. Alexandru Dimitriu – partener Piperea&Asociații, prof. univ. dr. Mihai Hotca – Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, București, prof. univ. dr. Lucian Bercea – decan al Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, drd. Dragoș Călin – șef serviciu juridic SIF 3, conf. univ. dr. Luminița Tuleașcă – Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană, București.

Taxa de participare este de 400 lei + TVA.

Înscrierile confirmate până la data de 10 mai 2017 inclusiv beneficiază de o reducere de 20%. Mai multe detalii referitoare la înscriere pot fi accesate aici.

Programul conferinței poate fi consultat pe pagina evenimentului – dreptulafacerilor.beck.ro  sau pe Facebook (https://www.facebook.com/events/1809247699375866/).

Prima ediţie a Conferinţei Dreptul Afacerilor a avut loc în anul 2005. De la acea primă ediţie, SCA Piperea şi Asociaţii a organizat anual conferinţa alături de partenerul tradiţional Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cererea de informaţii fiind extrem de ridicată în domeniul dreptului societar, al procedurii insolvenţei şi al dreptului fiscal. Începând cu anul 2009, ediţiile conferinţelor au fost, în parte, dedicate noilor coduri (civil şi procedură civilă) care au marcat şi continuă să marcheze în mod semnificativ domeniul dreptului afacerilor.

Ediția din 2016 a Conferinţei Dreptul Afacerilor – Dreptul societar, dreptul fiscal și insolvență – a avut în centrul dezbaterilor aspectele de noutate din viaţa societăţilor care s-au confruntat cu o nouă modificare masivă a legislaţiei, cea din domeniul fiscal – intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2016 a Noului Cod fiscal și a Noului Cod de procedură fiscală.

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german. Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.