65PCCDI/2018

Abordări inovative avansate pentru medicina regenerativă predictive

Coordonator proiect: Universitatea din București

Prof. dr. Marieta Costache
Mobil: +4 0731 700 433
Telefon: 021.318.15.75/int 105
Fax: 021.318.15.75/int 103
E-mail: marietacostache@gmail.com,
marieta.costache@bio.unibuc.ro

Partenerii implicați în proiect:

  1. Universitatea din București (coordonator)
  2. Universitatea Politehnică din București (P1)
  3. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în domeniul patologiei și științelor medicale “Victor Babeș” (P2)
  4. Institutul Oncologic Prof. dr. I. Chiricuță Cluj-Napoca

Autoritate contractantă din România: UEFISCDI
Codul proiectului: PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0782
Tipul și numărul proiectului: PCCDI Nr. 65/2018
Titlul proiectului: Abordări inovative avansate pentru medicina regenerativă predictive
Acronim:  REGMED
Durata: 30 luni
Bugetul total al proiectului:  5.287.500 RON
Perioada de implementare: 30.03.2018 – 30.09.2020

Rezumat

In contextul în care SĂNĂTATEA reprezintă unul din principalele domenii de prioritate publică, abordarea unor cercetări interdiciplinare cu aplicabilitate în Medicina Regenerativă pot contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pacienților cu defecte tisulare. Scopul proiectului este realizarea unui consorțiu cu experiență de cercetare complementară în domeniul Medicinii Regenerative, care să utilizeze eficient resursa umană și infrastructurile de cercetare moderne nou create în vederea implementării de tehnologii inovative, cu scopul dezvoltării și transferului către mediul economic. Proiectul își propune dezvoltarea de noi produse tehnologice sub forma unor biomateriale biocompatibile și destinate reconstrucției osoase (P1), nervilor (P2), țesuturilor moi (P3) și reconstrucției mamare post rezecție tumorală (P4).

Obiectivul proiectului

Obiectivul general al proiectului REGMED îl reprezintă creșterea performanței instituționale a structurilor de cercetare implicate în vederea abordării de tehnici inovative cu aplicabilitate în medicina regenerativă în concordanță cu prioritățile de relevanță publică și specializare inteligentă în Domeniul SĂNĂTATE.
REGMED se adresează, prin subproiectele componente, urmatoarelor tematici: (1) Osteoimunomodularea ca factor predictiv al eficienței regenerării țesutului osos (Proiect 1- BONE); (2) Sistem biocompatibil pentru asistarea regenerării nervilor periferici (Proiect 2- NERVE); (3) Mecanisme celulare și moleculare implicate în procesele regenerative ale țesuturilor moi (Proiect 3- SOFT); (4) Modularea micromediului tumoral cu sisteme inteligente destinate reconstrucției mamare (Proiect 4- TUMOR).

Rezultate estimate

Rezultatele estimate ale proiectului REGMED sunt: (i) consolidarea unui consorțiu cu înaltă specializare în Medicina Regenerativă și sustenabilitate prin dezvoltarea unui program comun CDI; (ii) crearea și susținerea a 12 noi locuri de muncă; (iii) obținerea unor produse noi – sisteme cu eliberare controlată destinate regenerării țesutului osos, țesuturilor moi, nervilor periferici și a țesutului mamar post-mastectomie, pentru care se vor depune 2 cereri de brevet; (iv) consolidarea capacității instituțiilor cu posibilități de relansare și formarea resursei umane a instituțiilor implicate în tehnologii moderne prin schimburi de experiență; (v) îmbunătățirea ofertei de servicii de cercetare oferite pe platforma erris.gov.ro; (vi) aport științific (min 8 articole ISI, min 8 lucrări la conferințe) și (vii) transferul rezultatelor către mediul economic.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.