fbpx

CIVISthon UB 2021. Meet the mentors

CIVISthon UB 2021. Meet the mentors

În perioada 6-10 decembrie, Universitatea din București organizează, în cadrul Local CIVIS Days 2021, competiția CIVISthon UB, oportunitatea comunității de a se implica în crearea de proiecte sub umbrela CIVIS, proiecte care să ofere soluții pentru problemele și nevoile cu care se confruntă societatea.

CIVISthon UB este un concurs de proiecte în care studenții celor 19 facultăți sunt invitați să înscrie inițiative care să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în domeniile principale de interes ale consorțiului.

În cadrul competiției, fiecare facultate poate înscrie o singură echipă alcătuită din 3-5 studenți (la licență sau masterat) ghidată de unul dintre cadrele didactice ale facultății.

Cine sunt mentorii?

Echipa Facultății de Administrație și Afaceri va fi sprijinită de conf. univ. dr. Camelia Cojocaru, cadru didactic și prodecan responsabil cu relațiile facultății cu piața muncii și cu stakeholderii facultății. De asemenea, în cadrul Facultății de Administrație și Afaceri, conf. univ. dr. Camelia Cojocaru organizează diferite activități extracurriculare pentru studenți, mai ales in domeniul antreprenoriatului, supervizând și diferite proiecte legate de dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de sprijinirea antreprenoriatului în rândul studenților UB.

Echipa Facultății de Chimie va fi coordonată de conf. univ. dr. Mădălina Săndulescu-Tudorache, cadru didactic al Departamentului de Chimie Organică, Biochimie și Cataliză. Subiectele cercetării științifice elaborate de conf. univ. dr. Mădălina Săndulescu-Tudorache au constituit bază a numeroase colaborări la nivel național și internațional concretizate până în prezent într-un număr de 25 de proiecte de cercetare. Totodată, activitatea sa didactică se bazează pe o intensă interacțiune cu studenții din facultate, concretizată în supervizarea și coordonarea elaborării unui număr considerabil de lucrări de licență și de disertație.

Echipa Facultății de Filosofie va fi supervizată de asist. univ. dr. Oana Șerban, cadru didactic și director al Centrului de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice al Universității din București. Autor și co-autor al multor volume, asist. univ. dr. Oana Șerban este, de asemenea, implicată în activitățile și proiectele organizate de CIVIS: școli de vară, seminare, activități de cercetare etc.

Echipa Facultății de Fizică va fi ghidată de lect. univ. dr. Adriana-Elena Bălan, cadru didactic și co-fondator al Centrului de Cercetare 3Nano-SAE al UB. De asemenea, lect. univ. dr. Adriana-Elena Bălan coordonează activitatea de cercetare a studenților în cadrul programului de master Surse de Energii Regenerabile și Alternative și este, în prezent, director sau responsabil de proiect în cinci proiecte de cercetare naționale.

Echipa Facultății de Geografie va fi îndrumată de lect. univ. dr. Mioara Clius, cadru didactic al Departamentului de Geografie Regională și Mediu. Dincolo de activitatea didactică și științifică, de-a lungul anilor, lect. univ. dr. Mioara Clius a coordonat evenimente și proiecte dedicate studenților și chiar elevilor din mediul preuniversitar. Din anul 2012 este prodecan cu probleme studențești, iar din anul 2018 este și responsabil pentru programul Erasmus în Facultatea de Geografie.

Echipa Facultății de Istorie va fi coordonată de  lect. univ. dr. Dragoș Zaharia, cadru didactic cu interese în domenii precum integrarea europeană, activitatea organizațiilor internaționale și relaționarea statelor de pe continentul african cu actorii majori de pe scena internațională.

Echipa Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării va fi sprijinită de lect. univ. dr. Adriana Ștefănel, cadru didactic și director al Departamentului de Antropologie Culturală și Comunicare al facultății. Doctor în sociologie, lect. univ. dr. Adriana Ștefănel organizează, în cadrul CIVIS, alături de echipele Universităților „Eberhard Karls” din Tübingen și Sapienza din Roma, Școala de  vară The Right to Disagree: Freedom of Expression, Academic Freedom, and the Populist Challenge in Europe Today.

Echipa Facultății de Limbi și Literaturi Străine va fi coordonată de conf. univ. dr. Ileana-Maria Ratcu, cadru didactic al Departamentului de Limbi și Literaturi Germanice și prodecan responsabil cu relațiile internaționale și coordonator ERASMUS. În calitate de coordonator ERASMUS într-o facultate unde interesul pentru mobilități externe este foarte crescut, a dezvoltat o relație destul de strânsă cu studenții pe care îi consiliază. Rolul de coordonator al unei echipe de studenți și-l asumă mai mult în calitate de partener, decât ca leader.

Echipa Facultății de Litere va fi îndrumată de asist. univ. dr. Bogdan Dumitru, cadru didactic al Departamentului de Științe ale Comunicării și membru în comisia de probleme studențești a Facultății de Litere. În cei șapte ani de activitate în facultate, Bogdan a reușit să influențeze modul în care se desfășoară atât comunicarea cu studenții, cât și promovarea facultății în exterior.

Echipa Facultății de Matematică și Informatică va fi ghidată de prof. univ. dr. Alexandru Popa, expert internațional în domeniul algoritmilor de optimizare discretă și cadru didactic al facultății. De-a lungul carierei, prof. univ. dr. Alexandru Popa a efectuat numeroase vizite de cercetare la peste 20 de universități și institute de cercetare din întreaga lume. În prezent, prof. univ. dr. Alexandru Popa este coordonatorul național al Proiectului European de Cercetare „European Network for Collaboration on Kidney Exchange Programmes”, care își propune să rezolve probleme algoritmice legate de transplanturile de rinichi în Europa.

Echipa Facultății de Psihologie și Științele Educației va fi supervizată de conf. univ. dr. Marilena Bratu, membru al Departamentului de Psihopedagogie specială și prodecan responsabil cu Cercetarea și Resursele Umane în cadrul facultății. Conf. univ. dr. Marilena Bratu posedă o bogată experiență în domeniul cercetării, participând atât în calitate de coordonator, cât și de membru în mai multe proiecte naționale și internaționale.

Echipa Facultății de Sociologie și Asistență Socială va fi îndrumată de lect. univ. dr. Claudia Ghișoiu. Având drept domenii de interes limba engleză, gender studies, comunicarea interculturală și sociologia corpului, lect. univ. dr. Claudia Ghișoiu a publicat, de-a lungul carierei, multiple lucrări și studii de specialitate. Dintre acestea, cele mai reprezentative sunt „Sociolingvistica în era globalizării” (2006) și „Identitate în uniunea Europeană” (2011).

Echipa Facultății de Teologie Baptistă va fi ghidată de conf. univ. dr. Sorin Bădrăgan. Cu o experiență de aproape 20 de ani în leadership, conf. univ. dr. Sorin Bădrăgan și-a început cariera academică la Universitatea din București în 2003, activând neîntrerupt în universitate de atunci.

Echipa Facultății de Teologie Romano-Catolică va fi îndrumată de lect. univ. dr. Victor-Emilian Dumitrescu, care, pe lângă misiunea de evanghelizare, și-a asumat printre obiectivele didactice coroborarea învățăturilor creștine cu elemente din psihologie, predând, printre altele, cursuri precum psihologia dezvoltării umane, terapii de familie și cuplu, psihologia religiei și asistența persoanelor cu nevoi speciale.

Știrea va fi actualizată în scurt timp și cu detalii despre mentorii nominalizați de facultățile de Biologie, Drept, Geologie și Geofizică, Istorie, Științe Politice și Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Cum te înscrii la CIVISthon UB?

Pentru a înscrie o echipă în competiția din facultate, liderul acesteia va trebui să transmită, până cel târziu luni, 22 noiembrie 2021, un email către mentorul anunțat oficial la nivelul facultății, în care să precizeze numele echipei (care ar trebui să reflecte și apartenența la facultatea propriu-zisă), numele membrilor echipei, nivelul de studii și specializarea, dar și o scurtă motivație a dorinței de a participa la CIVISthon UB (maximum o pagină A4 sau un slide de PPT).

Ulterior, în perioada 22-25 noiembrie 2021, mentorii vor selecta echipele care vor participa la finala evenimentului. Activitatea de lucru, prezentarea proiectelor finale și premierea câștigătorilor vor avea loc în perioada 6-10 decembrie 2021.

Pentru a convinge juriul, proiectele câștigătoare trebuie să ofere soluții creative, eficiente și realiste, să descrie corect contextul social, cultural și economic în care se regăsește problema semnalată, să arate cunoașterea consorțiului CIVIS, a domeniilor de interes, a proiectelor și direcțiilor acestuia și să fie prezentate într-o manieră persuasivă și profesională.

Mai multe detalii cu privire la CIVISthon UB 2021, inclusiv regulamentul și calendarul complet, pot fi consultate în documentul disponibil aici și în știrea disponibilă aici. Datele de contact ale mentorilor din facultățile Universității din București pot fi consultate pe site-urile acestora, disponibile aici.

Despre CIVIS

Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană ce reunește nouă dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université (Franța), National and Kapodistrian University of Athens (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Stockholm University (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania) și University of Glasgow (Marea Britanie). Acestora li se va alătura, odată ce primește aprobarea deplină din partea Comisiei Europene, și Universitatea Paris Lodron din Salzburg. Selectată de Comisia Europeană între cele 17 universități-pilot europene, CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 450.000 studenți și 65.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători.

Mai multe informații despre CIVIS pot fi accesate atât pe site-ul oficial, www.civis.eu, cât și pe pagina dedicată de pe site-ul Universității din București, disponibilă aici.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services