Comunitatea academică a Universității din București deschide anul universitar 2018-2019

Comunitatea academică a Universității din București deschide anul universitar 2018-2019


Pe 1 octombrie încep ceremoniile de deschidere a anului universitar la facultățile Universității din București

 Universitatea din București deschide luni, 1 octombrie 2018, anul universitar 2018-2019, prin ceremonii care aduc în fața studenților diplomați, personalități din diverse domenii, precum și profesori renumiți ai UniBuc, dar și de la universități din spațiul academic internațional.
Fiecare facultate din cadrul Universității din București organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program propriu.
Astfel, luni, 1 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, reprezentanții Facultății de Drept, alături de o serie de invitați speciali, printre care Excelența Sa, Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România și Excelența Sa, Domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, așteaptă tinerii studenți în Aula Magna a Facultății de Drept pentru a le ura bun-venit în noul an universitar. Totodată, la eveniment vor lua parte și prof. dr. Anne Rigaux, prof. dr. Denys Simon, prof. dr. Jean-François Akandji Kombé – Universitatea Paris I „Panthéon – Sorbonne”, precum și prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București.
În plus, prima săptămână a anului universitar 2018-2019 în cadrul Universității din București este dedicată atât întâlnirilor cu studenții boboci, cât și evenimentelor cu invitați speciali. În această perioadă, bobocii Facultății de Istorie au ocazia să interacționeze cu profesorii tutori, cu cadrele didactice și cu personalul de suport (secretariat, bibliotecă, administrație), dar și cu studenții din alți ani, care îi vor ajuta să se integreze mai ușor în mediul universitar. De asemenea, din programul Săptămâna bobocului la Istorie, care debutează luni, 1 octombrie 2018, odată cu festivitatea de deschidere a noului an universitar, mai fac parte vizite la Muzeul Național de Istorie a României, la Muzeul Universității din București, dar și tururi ghidate în Centrul Istoric al Bucureștiului sau conferințe și prelegeri. Facultatea de Istorie dă startul anului universitar 2018-2019 în Amfiteatrul „Nicolae Iorga”, în prezența prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, prorector al Universității din București, conf. univ. dr. Florentina Nițu, decanul Facultății de Istorie, și a lui Cosmin Năsui, curator, editor și manager de artă, care va susține, începând cu ora 13:30 cursul inaugural „Ce face un istoric de artă? Artele plastice și profesiile istoricilor de artă în România de astăzi”.
Reprezentanții Facultății de Psihologie și Științele Educației, alături de Rectorul Universității din București, prof. dr. Mircea Dumitru, și de membrii Asociației Studenților la Psihologie și Științele Educației așteaptă studenții la festivitatea de deschidere luni, 1 octombrie 2018, începând cu ora 10:30, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației.
În aceeași zi, începând cu ora 12:00, are loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019 la Facultatea de Filosofie, în Amfiteatrul „Titu Maiorescu”, eveniment la care va lua parte și profesorul Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București. În plus, deschiderea noului an universitar prilejuiește și susținerea cursului festiv cu titlul „Ce pot face filosofii și ce poate face filosofia?” de către profesorul Mircea Dumitru.
Seria evenimentelor festive continuă miercuri, 3 octombrie 2018, cu evenimentele organizate de reprezentanții Facultății de Științe Politice, alături de Excelența Sa, Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, Excelența Sa, Domnul Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România, Anca Stoica, Șefa Biroului pentru România al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Baptiste Hartz, Directorul Regional al BRD București Sud, BRD Groupe Société Générale. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept, începând cu ora 10:00.
Programul complet al ceremoniilor de deschidere a noului an universitar organizate de facultățile Universității din București poate fi consultat aici.
Universitatea din București urează tuturor membrilor comunității academice mult succes în noul an universitar!

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.