Concert Caritabil | Universitatea din București, alături de Vintilă Mihăilescu

Concert Caritabil | Universitatea din București, alături de Vintilă Mihăilescu

09 iulie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Luni, 15 iulie 2019, Filarmonica „George Enescu”, Fundația Calea Victoriei și The Institute, alături de Monica Jitariuc, Ciprian Tudor și Bogdan Iancu, organizează un concert caritabil dedicat marelui antropolog și om de cultură Vintilă Mihăilescu.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 la Ateneul Român (Str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) și își propune să adune fondurile necesare pentru operația și tratamentul menite să crească șansele de supraviețuire ale profesorului Vintilă Mihăilescu.

Concertul va aduce în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale românești care vor aborda creații de geniu din repertoriul clasic universal: dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, deținătorul viorii Guarneri, care a aparținut lui George Enescu, soprana Oana Andra, prim solistă a Operei Naționale București și tenorul George Vîrban.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.iabilet.ro. Prețul biletelor variază între 200 și 2500 de lei. Toate donațiile vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului profesorului Vintilă Mihăilescu.

Profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

„Vintilă Mihăilescu este unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră, care a pregătit cu multă răbdare și dăruire numeroase generații de sociologi și antropologi, a susținut numeroase conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole pe teme actuale ale societății românești, oferind o analiză lucidă și necesară a realităților locale în context european. Vintilă Mihăilescu este un adevărat model pentru toți românii care vor să schimbe lucrurile în bine în lumea în care trăim, un mentor și un întelept de care avem toți nevoie”, precizează organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mai multe detalii despre concertul caritabil dedicat marelui antropolog și om de cultură Vintilă Mihăilescu pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.