Conferința „Ce este un lider?” susţinută de Adrian Majuru în cadrul seriei de conferinţe de autor dedicate Centenarului Marii Uniri

Conferința „Ce este un lider?” susţinută de Adrian Majuru în cadrul seriei de conferinţe de autor dedicate Centenarului Marii Uniri


Facultatea de Litere a Universității din București deschide miercuri, 18 aprilie 2018, la ora 18:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii, seria de conferințe de autor dedicate Centenarului Marii Uniri.
Primul invitat este istoricul Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București (Palatul Suțu), care va propune spre dezbatere o temă de reflecție așezată sub întrebarea „Ce este un lider?”
Conferința, moderată de  lector dr. Cătălin D. Constantin, prodecan al Facultății de Litere, va dura o oră și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Adrian Majuru este licențiat în istorie la Universitatea din București, unde a obținut, în anul 2004, și un doctorat în Geografie umană. Între anii 2011-2012 a finalizat Școala postdoctorală în specialitatea antropologie la Institutul de Antropologie Francisc Iosif Rainer al Academiei Române, sub coordonarea prof. Cristiana Glavce. Ca rezultat al acestui stagiu, a publicat, în 2012, lucrarea Inter-disciplinaritatea ca principiu integrator al universalității la Francisc Iosif Rainer.
Adrian Majuru coordonează Revista de Antropologie Urbană, publicată începând cu anul 2012 la editura Oscar Print și predă Antropologie urbană pentru cursurile de master și doctorat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.
Începând cu anul 2014, este manager al Muzeului Municipiului București.
Cărți publicate: „Bucureștii mahalalelor sau periferia ca mod de existență” (2003); „Copilăria la români” (2006); „București: povestea unei geografii umane” (2007); „București: Diurn și Nocturn” (2009); „Cum se distrau românii odinioară” (2011); „București: un portret Novecento” (alături de Ana Iacob, 2014), „Istoria Fizionomiei Urbane” (alături de Elena Olariu, 2017), „Timpul orașului București” (2017) .
Mai multe detalii privind Conferința „Ce este un lider?” pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.