Conferința „Fundamentul Precambrian și Paleozoic al Dobrogei Centrale și de Nord” la Facultatea de Geologie și Geofizică

Conferința „Fundamentul Precambrian și Paleozoic al Dobrogei Centrale și de Nord” la Facultatea de Geologie și Geofizică

26 aprilie, 2018 in Evenimente, Știri

Vineri, 27 aprilie 2018, Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, în colaborare cu Secția de Științe Geonomice a Academiei Române și a Comitetului Național al Geologilor din România, a organizat conferința „Fundamentul Precambrian și Paleozoic al Dobrogei Centrale și de Nord: noi rezultate, interpretări și semne de întrebare”, susținută de CS I dr. Antoaneta Seghedi.
Evenimentul a avut loc începând cu ora 12:00 în Amfiteatrul „Ludovic Mrazec” al Facultății de Geologie și Geofizică (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 1, parter).
În cadrul conferinței au fost prezentate principalele modele de interpretare, pe baza datelor sedimentologice, mineralogice, petrografice și a vârstelor U-Pb obținute pe zircon detritic, atât pentru formațiunea de turbidite ediacariene care constituie fundamentul Dobrogei Centrale (Platforma Moesica), cât și pentru seriile metamorfice și succesiunile paleozoice anchimetamorfice care formează fundamentul hercinic al orogenului chimmeric nord-dobrogean.
Cercetător științific I în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie, Marina Antoneta Seghedi este doctor în geologie al Universităţii din Bucureşti, cu o bursă postdoctorală NSF-NATO la Institutul Politehnic „Rensselaer” din Troy, New York, în domeniul petrologiei metamorfice. Ca cercetător, a contribuit la realizarea hărţilor geologice ale României sc. 1:50.000 în Dobrogea şi Carpaţii Meridionali Centrali (fereastra danubiană). Dacă iniţial a studiat rocile metamorfice şi magmatice ale fundamentului prealpin, odată cu abordarea formaţiunilor anchimetamorfice neoproterozoice, paleozoice şi mezozoice, a realizat şi studii de petrologie sedimentară. În prezent este implicată în proiecte privind patrimoniul geologic.
A iniţiat şi coordonat proiecte naţionale şi bilaterale şi a participat la grupuri de lucru internaţionale în proiecte de tip IGCP sau EUROPROBE. În calitate de custode al Muzeului Naţional de Geologie, a coordonat programe educative şi publice. A publicat 72 de lucrări şi capitole din cărţi (inclusiv ghiduri de excursii geologice), fiind coautor a 9 hărţi geologice publicate şi a 11 machete nepublicate.
Mai multe informații despre conferința „Fundamentul Precambrian și Paleozoic al Dobrogei Centrale și de Nord: noi rezultate, interpretări și semne de întrebare” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.