Conferința „Non-Umanul – un actor istoric neglijat. O abordare de istorie a mediului” la Universitatea din București

Conferința „Non-Umanul – un actor istoric neglijat. O abordare de istorie a mediului” la Universitatea din București

08 mai 2018 în Evenimente, Știri

Marți, 15 mai 2018, va avea loc, în cadrul ședinței lunare a Centrului de Istorie Comparată a Societăților Antice (CICSA), conferința intitulată Non-Umanul – un actor istoric neglijat. O abordare de istorie a mediului. Conferința va fi susținută de dr. Ștefan Dorondel, cercetător I al Institutului de Antropologie Francisc I. Rainer” din București.
Evenimentul va avea loc în sala 301 a Facultății de Istorie din cadrul Universității din București.
Conferința va prilejui prezentarea importanței mediului înconjurător în calitate de actor al istoriei umane și de subiect de cercetare pentru specialiști. Abordarea mediului este una pluridisciplinară, din perspectivă istorică, socială, istorică și antropologică în cadrul unui demers diacronic de prezentare.
Ștefan Dorondel este doctor în Istorie (titlu obținut la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în 2004, cu lucrarea „Moartea și apa. Ritualuri funerare, simbolism acvatic și imaginea lumii de dincolo în imaginarul țărănesc”) și în Economie Agrară/Sociologie Rurală (titlu obținut la Universitatea Humboldt din Berlin în 2007, cu lucrarea ”Agrarian Transformation, Social Differentiation and Land Use Change in Postsocialist Romania”).
Autorul mai multor studii de istorie, etnologie și antropologie în reviste prestigioase din țară și străinătate, co-autor al lucrării ”At the Margins of History: The Agrarian Question in Southest Europe” (2014) și autor al cărții ”Disrupted Landscapes. State, Peasants, and the Politics of Land in Postsocialist Romania” (2016), dr. Ștefan Dorondel colaborează cu prestigioase instituții academice și de cercetare din țară și din străinătate, printre care Universitatea din București, Universitatea Humboldt din Berlin, Universitatea din Regensburg, Universitatea din Cambridge, Roanoke College, Virginia; Institutul german Max Plank pentru Antropologie din Halle, dar și Institutul de Studii Sud-Est Europene din București.
Mai multe informații cu privire la Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice, afiliat Departamentului de Istorie Antică, Arheologie și Istorie a Artei din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.