Conferința To heal and to kill – Healing methods in Classical Martial Arts” la Facultatea de Istorie a UB

Conferința To heal and to kill – Healing methods in Classical Martial Arts” la Facultatea de Istorie a UB

15 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 17 mai 2019, Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă din cadrul Facultății de Istorie și al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, alături de Centrul pentru Studii de Arte Marțiale și Cultură Orientală – Raiden Dojo București, a organizat conferința „To Heal and to Kill – Healing Methods in Classical Martial Arts”, susținută de dr. Kacem Zoughari. Evenimentul a avut loc începând cu ora 17:00, în Amfiteatrul Vasile Pârvan al Facultății de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Evenimentul, care a fost susținut în limba engleză, a fost moderat de prof. univ. dr. Mirela-Luminița Murgescu (Facultatea de Istorie, Universitatea din București) și drd. Mircea Gorunescu (Facultatea de Istorie, Universitatea din București & Raiden Dojo București).

Pentru a patra oară în exclusivitate la Facultatea de Istorie a UB, dr. Kacem Zoughari a susținut o conferință urmată de o dezbatere despre metode, terapii și principii de vindecare, despre conceptul de profilaxie în tradiția marțială japoneză, precum și despre ceea ce vechii războinici înțelegeau prin întreținerea sănătății și a bunei funcționări a corpului, toate acestea fiind fundamentate pe o sistematică analiză a vechilor documente păstrătoare ale tradiției artelor marțiale.

De asemenea, deoarece în cadrul discuției s-a făcut referire la „izvoarele de înțelepciune”, dr. Kacem Zoughari a prezentat și modalitățile specifice de transmitere a cunoașterii în artele martiale: prin tradiție orală (kuden), cât și prin învățăturile consemnate în documente specifice (densho). Cu ocazia conferinței, dr. Zoughari a explicat și a analizat o serie de documente vechi de importanță istorică.

Cunoscut specialist în istorie și civilizație japoneză și reputat expert în arte marțiale tradiționale japoneze, dr. Kacem Zoughari este în același timp și discipol apropiat al cunoscutului maestru Hatsumi Masaaki și, fiind stabilit în Japonia, deține strânse legături cu reputați maeștri și cercetători de renume în artele marțiale tradiționale. Colaborator al mai multor centre de cercetare din Japonia și Franța, autor al unor lucrări de succes precum: Ninpô: Ninjutsu, L’Ombre de la Lumière (2003), The Ninja, The Secret History of Ninjutsu: Ancient Shadow Warriors of Japan (2010), Moonshadow (2017), dr. Zoughari este implicat activ, împreună cu compania Quest-Japan, în coordonarea unuia dintre cele mai ample proiecte de conservare și recompunere a tradițiilor japoneze.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.