Conferința „Valorile noastre” organizată de Facultatea de Litere a Universității din București cu ocazia Zilelor Porților Deschise

Conferința „Valorile noastre” organizată de Facultatea de Litere a Universității din București cu ocazia Zilelor Porților Deschise

23 martie, 2018 in Evenimente, Știri

Luni, 26 martie 2018, Facultatea de Litere a Universității din București a organizat conferința „Valorile noastre”. Evenimentul face parte din manifestările dedicate promovării programelor de studii ale Facultății de Litere și a avut loc începând cu ora 18:00, în amfiteatrul Odobescu al Facultății de Litere (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7).
La evenimentul moderat de criticul literar Eugen Negrici a fost invitată prof. univ. dr. Rodica Zafiu, directoarea Departamentului de Lingvistică al Facultății de Litere, care le-a vorbit elevilor despre valorile și idealurile pe care facultatea le promovează.
Cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității din București, prof. univ. dr. Rodica Zafiu este o lingvistă română, cunoscută în spațiul public și prin articolele ei săptămânale pe teme ale limbii care au apărut, începând cu 1990, aproape fără întrerupere timp de 22 de ani, în publicații prestigioase din România. Coautor al manualelor de literatură română de liceu publicate la editura Humanitas, prof. univ. dr. Rodica Zafiu deține în prezent o rubrică de corectitudine a limbii  române în revista România literară, intitulată Păcatele limbii. A obținut, în anul 2000, Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Române pentru volumul Narațiune și poezie, dar și Premiul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” al Academiei Române, în 2001, pentru colaborarea în cadrul volumului colectiv Enciclopedia limbii române.
Mai multe detalii despre manifestările desfășurate cu prilejul Zilelor Porților Deschise la Facultatea de Litere pot fi accesate aici și aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.