Curățenia de Primăvară 2019: 14 ani de voluntariat la Grădina Botanică București

Curățenia de Primăvară 2019: 14 ani de voluntariat la Grădina Botanică București

01 aprilie, 2019 in Actualitate, Știri

Asociația Team Work a organizat în luna martie „Curățenia de Primăvară”, evenimentul fiind realizat începând cu 2006 în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.
 „Curățenia de Primăvară în Grădina Botanică” s-a desfășurat în zilele de 9, 16, 23-24, 30-31 martie 2019. Cei aproximativ 350 de voluntari Team Work au lucrat în mai multe sectoare ale Grădinii Botanice, respectiv liziera Grădinii Italiene, liziera Cotroceni, Colina Coniferelor, Sectorul Taxonomic și Aleea Magnoliilor.
Activitățile desfășurate au constat în tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor și îndepărtarea materiei vegetale. Albumele foto din cele șase zile ale curățeniei sunt disponibile pe pagina Asociației Team Work.
Activitățile desfășurate în luna martie deschid seria de evenimente de voluntariat organizate anual de Asociația Team Work în Grădina Botanică București. Cei 14 ani de proiect pot fi rezumați în:

  • Participarea a peste 7000 de voluntari, însumând peste 45.000 de ore de voluntariat;
  • Amenajarea a trei noi spații: Grădina Bunicii, Grădina Copiilor, Grădina din Cărți;
  • Pregătirea pentru inaugurare în luna mai 2019 a unui nou spațiu, Aleea Magnoliilor;
  • Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, 2012;
  • Premiul Spații Verzi MOL, 2011.

„Curăţenia de Primăvară în Grădina Botanică” este un eveniment organizat de Asociația Team Work din 2006, în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Acesta face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Curăţenia de Toamnă” și „Green Work”.
Asociația Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tineret, axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.