Doina Ruști, invitată la Universitatea din București pentru a suține un curs de creative writing

Doina Ruști, invitată la Universitatea din București pentru a suține un curs de creative writing

19 februarie 2019 în Actualitate, Știri

În fiecare seară de miercuri a semestrului al II-lea, Doina Ruști va împărtăși din experiența de scriitoare masteranzilor care se pregătesc să devină traducători de text literar.
Cursul va avea loc în fiecare miercuri, începând cu ora 18 în Sala „James Joyce” a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Str. Pitar Moș 7-13) și este organizat în cadrul Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC), unul dintre cele mai căutate masterate ale Universității din București, coordonat de prof. univ. dr. Lidia Vianu.
În plus, în perioada 8-13 aprilie 2019 va avea loc un atelier de traducere de text literar la care sunt invitați scriitori și editori britanici. Despre cea de-a IV-a ediție a Masterclass-ului de Traducere Literară, Universitatea din București a scris un material aici.
Ficțiunea epică, spune autoarea Manuscrisului fanariot, se întemeiază pe o poveste bine scrisă, de la flash-ul epic la scenariul de film și la roman. Poți să înveți un traseu epic, iar dacă există și talent uneori, pe acest drum aventuros, începe literatura.
Pe lângă exerciții de scriere, Doina Ruști are de gând să invite și alți creatori de ficțiune.
Doina Ruşti, scriitoare de top a literaturii contemporane, unanim apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, multi-premiată și tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, între care amintim: Fantoma din moară (2008), Manuscrisul fanariot (2015), Lizoanca(2009), Zogru (2006) și Mâța Vinerii (2017).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.