„ERC Day” – Sesiunea de Informare a Consiliului European pentru Cercetare la Universitatea din București

„ERC Day” – Sesiunea de Informare a Consiliului European pentru Cercetare la Universitatea din București


Marți, 11 iunie 2019, Universitatea din București a găzduit Sesiunea de Informare a Consiliului European pentru Cercetare. Evenimentul a avut loc în sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, etajul 1), începând cu ora 14:00. Evenimentul a fost dedicat tuturor cercetătorilor din România interesați să afle mai multe despre Consiliul European pentru Cercetare și despre oportunitățile oferite de către acesta.

Organizat de Consiliul European pentru Cercetare – ERC în parteneriat cu Universitatea din București, evenimentul a cuprins o sesiune de informare pentru potențialii aplicanți susținută de reprezentanți ai departamentului științific și reprezențanți ai departamentului de management al granturilor din partea ERC, o sesiune de întrebări și răspunsuri cu beneficiari ai granturilor ERC și o masă rotundă asupra cercetării românești în relație cu Consiliul European pentru Cercetare, deschisă dezbaterilor și moderată de Andrzey Jajszczyk, membru al Consiliului Științific ERC.

Consiliul European pentru Cercetare a fost înființat de Comisia Europeană în 2007, cu scopul de a încuraja cercetarea de cea mai înaltă calitate în Europa. Conceptul se bazează pe finanțarea individuală a cercetătorilor cu idei excelente din toate domeniile de cercetare.

Granturile ERC sunt acordate prin competiție deschisă proiectelor conduse de tineri cercetători sau cercetători seniori, indiferent de originea acestora, care lucrează sau sunt dispuși să lucreze în Europa. Singurul criteriu de selecție este excelența științifică.

Abordarea ERC permite cercetătorilor să identifice noi oportunități și direcții în orice domeniu de cercetare, fără a fi obligați să urmărească un set de priorități prestabilite. Acest lucru asigură faptul că fondurile sunt direcționate către arii de cercetare noi și promițătoare cu un grad mai mare de flexibilitate, iar cercetătorii au astfel posibilitatea de a conduce direct dezvoltarea domeniului lor.

Mai multe despre oportunitățile de finanțare oferite de ERC pot fi consultate aici.

Agenda completă a evenimentului poate fi consultată aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.