Evenimentul „Noile religii seculare” la Secțiunea de Științe Sociale a ICUB

Evenimentul „Noile religii seculare” la Secțiunea de Științe Sociale a ICUB

15 octombrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În ziua de 18 octombrie 2018, Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează evenimentul „Noile religii seculare” cu prof. univ. dr. Nicu Gavriluță. Prezentarea va avea loc începând cu ora 16.00 în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (str. Schitu Măgureanu nr. 9).
Nicu Gavriluță este profesor universitar doctor, fost decan al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în perioada 2008-2016, sociolog, antropolog și eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, fost președinte al Societății Sociologilor din România.
A publicat numeroase volume de autor, între care amintim: Mentalități și ritualuri magico-religioase (Editura Polirom, Iași, 1998); Culianu, jocurile minții și lumile multidimensionale (Editura Polirom, Iași, 2000); Imaginarul social al tranziției românești (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2001); Fractalii și timpul social (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2003); Hermeneutica simbolismului religios (Editura Fundației AXIS, Iași, 2003);  Antropologie socială și culturală (Polirom, Iași, 2009); Mama proștilor e mereu gravidă. Sociologia patologiilor cotidiene (Editura Institutul European, Iași, 2010); Sociologia religiilor. Credințe, ritualuri, ideologii (Editura Polirom, Iași, 2013); Mit, magie și manipulare politică (Editura Institutul European, Iași, 2015). Totodată, este coautor al volumelor: Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicații (Editura Polirom, Iași, 2010);  Religie și violența în Europa seculară (Editura Trinitas, București, 2016; Editura Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 2016); Globalizare și identitate românească (Editura Junimea, Iași, 2018).
În lucrarea „Noile religii seculare. Corectitudinea politică, tehnologiile viitorului și transumanismul”, publicat în 2018 la Editura Polirom, Nicu Gavriluță analizează clivajul dintre religiile tradiționale și noile religii seculare, care tind să se extindă și să conducă la schimbări majore în viața noastră. Internetul, finanțele, noua mass-media, corectitudinea politică, transumanismul sau postumanismul produc modificări radicale în politică, în societate și în mediile universitare, generând noi religii, cu reguli și norme încă necunoscute.
Mai multe informații despre evenimentul „Noile religii seculare” sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.