Facultatea de Fizică a UB alături de micii studenți ai Universității Copiilor

Facultatea de Fizică a UB alături de micii studenți ai Universității Copiilor


Vineri, 28 septembrie 2018, în cadrul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor”, care a reunit profesori și cercetători din diverse domenii ale științei, studenții UNICO au făcut experimente și au explicat vizitatorilor concepte din domeniul  biologiei și fizicii. Ca în fiecare an, micii cercetători au avut parte de îndrumarea voluntarilor de la Facultatea de Fizică a Universității din București.
În cadrul evenimentului, micii studenți UNICO s-au bucurat de atenția publicului, părinți și copii, care au dorit să vadă experiențele lor colorate și spectaculoase cu diferite substanțe. După ce au explicat numeroase experimente din fizică, unul dintre participanți a atras atenția privitorilor cu un experiment construit chiar de el, explicând cum se poate obține curent electric cu un dispozitiv submersibil.
Universitatea Copiilor asigură întâlniri ale profesorilor cu mici studenți, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, în spațiul universitar, pe un parcurs care cuprinde formule atractive și inedite. UNICO își propune să faciliteze copiilor descoperirea tărâmurilor științei și cunoașterii, apropierea de cercetătorul pasionat, aflarea răspunsurilor la întrebări legate de lumea care ne înconjoară prin activități practice și interactive, desfășurate în laborator și în aer liber, prin vizite la muzee și excursii exploratorii sub îndrumarea unor specialiști dedicați.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.