În perioada 26-30 martie 2018, peste 800 de elevi au ales să desfășoare activitățile educaționale din cadrul programului național „Școala Altfel”, în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc cu statut Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București.
Casa Geoparcului din orașul Hațeg a reprezentat o opțiune pentru aproape 500 de elevi, dar un număr însemnat de copii au vizitat și au participat la activitățile desfășurate atât la Casa Vulcanilor din comuna Densuș cât și la Casa pentru Știință și Artă din comuna General Berthelot, respectiv la Casa Dinozaurilor Pitici din satul Sînpetru, comuna Sântămăria Orlea.
Micii vizitatori care au fost interesați să descopere Geoparcul învață la școli din județele Hunedoara, Timiș, Arad, Bihor, Alba, Mureș, Maramureș și Gorj. Astfel, de la an la an, Geoparcul devine unul dintre cele mai atractive spații de educație nonformală din România.
Programul național „Școala Altfel” se desfășoară în toate instituțiile de învățământ din România începând din anul 2012, fiind cuprins în structura anului școlar. Pe parcursul anului școlar 2017 – 2018 fiecare școală are dreptul să aleagă o perioadă de 5 zile în care cursurile nu se derulează potrivit orarului obișnuit. Activitățile desfășurate pe parcursul „Școlii Altfel” vin în completarea materiilor studiate în timpul anului școlar astfel încât să stimuleze dorința elevilor de cunoaștere și descoperire, dar și să le pună în valoare talentul și creativitatea.
În funcție de perioada aleasă pentru desfășurarea activităților din programul „Școala Altfel”, până la sfârșitul acestui an școlar, alte câteva sute de elevi sunt așteptați să descopere oferta educațională a singurului Geoparc cu recunoaștere UNESCO din România.
