In memoriam prof. univ. dr. Mihai Chioveanu

In memoriam prof. univ. dr. Mihai Chioveanu

27 mai 2019 în Actualitate, Știri

Profesorii Facultății de Științe Politice a Universității din București anunță cu adâncă tristețe încetarea din viață în această dimineață a colegului prof. univ. dr. Mihai Chioveanu.

Născut la 31 octombrie 1968 la București, Mihai Chioveanu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1997, continuând cu obținerea unui titlu de Master of Arts în istorie la Central European University, Budapesta, în anul 1999. A devenit doctor în istorie în 2005.

Expert recunoscut internațional în Istoria totalitarismelor, Mihai Chioveanu s-a specializat în istoria Holocaustului și preda la Facultatea de Științe Politice cursuri de istorie politică comparată, fascism european, genocid, Orient Mijlociu, politica memoriei. A publicat volume și zeci de studii și articole în domeniu, devenind un reper al cercetării în aria sa de studiu.

Mihai Chioveanu va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut ca un coleg atent și empatic, plin de vervă și umor și ca un profesor cu vocație pentru generații de studenți. Dispariția sa prematură lasă în urmă o profundă tristețe.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.