Institutul Confucius, 5 ani de la înființare în Universitatea din București

Institutul Confucius, 5 ani de la înființare în Universitatea din București

04 decembrie, 2018 in Actualitate, International, Știri

Vineri, 23 noiembrie 2018, Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti a aniversat cinci ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, a fost organizată o ceremonie la care au participat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universităţii din Bucureşti, membri ai conducerii Universității din București și ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine, precum și profesorii Secției de Limba Chineză. De asemenea, la eveniment fost prezentă și o delegație a Universității de Studii Politice şi Juridice din China, condusă de prof. dr. Hu Ming.
În cadrul ceremoniei, reprezentanții celor două universități au relevat faptul că pe parcursul celor cinci ani de activitate, Institutul Confucius a cunoscut o dezvoltare rapidă,  în primul rând prin organizarea a numeroase cursuri de limbă şi cultură chineză, atât în cadrul universităţii, cât şi în numeroase instituții de învăţământ preuniversitar sau universitar din Bucureşti şi din alte oraşe.
Printre numeroasele realizări ale Institutului Confucius se remarcă și proiectul de colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale în sfera elaborării manualelor de limba chineză pentru învăţământul preuniversitar, precum şi parteneriatele cu diverse edituri din România şi China, cu privire la traducerea reciprocă a unor opere literare reprezentative pentru cele două ţări.
Activitatea bogată în plan didactic, academic și cultural, a Institutului Confucius din Bucureşti, rezultatele remarcabile obţinute în toţi aceşti ani au impus institutul la nivel mondial, lucru dovedit de titlul de Institut Confucius al Anului 2017, dar şi de faptul că prof. univ. dr. Luminiţa Bălan, co-directorul român, a primit în anul 2016 Premiul de Excelenţă pentru rezultatele deosebite în promovarea limbii şi culturii chineze în România. Totodată, conf. dr. Dong Jingbo, co-directorul chinez, a contribuit în mod esenţial la dezvoltarea institutului şi iniţierea unor proiecte bilaterale importante, care se vor desfăşura pe parcursul anilor viitori.
În seria activităţilor dedicate aniversării Institutului Confucius de anul acesta s-a înscris şi Conferinţa Internaţională cu tema Chinese Modernity: Then and Now, organizată împreună cu Secţia de Limba Chineză a Universităţii din Bucureşti în perioada 24-25 noiembrie 2018. La acest eveniment au participat reputaţi specialişti din China, Serbia, Macedonia, Ungaria și Polonia care au abordat problematica modernităţii chineze în domenii diverse, cum ar fi literatura, filosofia, ştiinţele politice sau traductologia.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.