Întâlnire a conducerii Universităţii din Bucureşti cu reprezentanţi ai învăţământului superior din Emiratele Arabe Unite

Întâlnire a conducerii Universităţii din Bucureşti cu reprezentanţi ai învăţământului superior din Emiratele Arabe Unite

17 aprilie, 2018 in Actualitate, International, Știri

În luna aprilie a acestui an Universitatea din Bucureşti a primit vizita unor reprezentanţi ai învăţământului superior din Emiratele Arabe Unite, concretizată într-o serie de întâlniri în care au fost dezbătute problemele sistemului educaţional şi de cercetare din cele două ţări.
Astfel, delegaţia emirateză condusă de E.S. Hussain Ibrahim Al Hammadi, Ministru al Educaţiei din Emiratele Arabe Unite, s-a întâlnit joi, 12 aprilie 2018, cu reprezentanţii Universităţii din Bucureşti, conf univ. dr. Sorin Costreie, prorector UB, prof. univ. dr. Marian Preda, Preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti, prof. univ. dr. Radu Carp, director al Şcolii doctorale de Ştiinţă Politică a UB şi Alina Cristovici, Director Relaţii Internaţionale al Universităţii din Bucureşti.
La această întâlnire au mai luat parte E.S. Dl. Ambasador Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, Dr. Mohammed Al Mualla – Subsecretarul pentru învățământul superior din Emiratele Arabe Unite, Dr. Samer Al Samahi, asistentul Subsecretarului pentru învățământul superior din Emiratele Arabe Unite, Dr. Ahmed Al Shaibi de la Universitatea Khalifa şi Dr. Saeed Alameri, specialist în inginerie nucleară.
Temele de discuţie din cadrul întrevederii au vizat posibilităţile de cooperare între Universitatea din Bucureşti şi Emiratele Arabe Unite, prin schimburi academice şi colaborare în proiecte de cercetare comune. Domeniile faţă de care reprezentanţii din Emiratele Arabe Unite au arătat un interes deosebit sunt ştiinţele sociale, filosofia şi ştiinţele educaţiei.
Un alt subiect abordat a fost acela al modalităţilor de finanţare a sistemului de învăţământ superior din România şi Emiratele Arabe Unite.
După întâlnirea cu reprezentanţii conducerii universităţii, delegaţia emirateză a vizitat Centrul de Studii Arabe al UB, în prezenţa dl. prof. univ. dr. George Grigore, directorul centrului. Aici au avut loc discuţii cu studenţii de la secţia de Limbă şi Literatură Arabă din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine.
Luni, 16 aprilie 2018, reprezentanţii Universităţii din Bucureşti – prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector UB, conf univ. dr. Sorin Costreie, prorector UB, Alina Cristovici, Director Relaţii Internaţionale al Universităţii din Bucureşti şi Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al UB, s-au întâlnit cu Dr. Eesa M. Bastaki, preşedinte al Universităţii din Dubai, pentru a discuta despre dezvoltarea activităţilor de implementare a unor linii de cooperare între cele două universităţi.
În acest sens, a fost menţionată posibilitatea semnării unui acord-cadru de cooperare pentru schimburi academice şi proiecte de cercetare comune, în special în domeniile drept, business, IT şi inginerie.
Vizita delegaţiei emirateze la Universitatea din Bucureşti face parte din turul organizat în Europa de reprezentanţii învăţământului superior din Emiratele Arabe Unite, în vederea coagulării unui grup de experţi, prin schimburi de experienţă pentru reformarea sistemului de învăţământ şi identificarea unor bune practici în domeniul educaţiei.
Întălnirile vor avea ca rezultat o analiză a ofertelor programelor de studii ale Universităţii din Bucureşti de către oficialii din educaţie ai Emiratelor Unite pe baza căreia aceştia vor propune de grup de experţi care să viziteze facultăţile UB şi care, în urma discuţiilor bilaterale, să identifice domenii comune de interes.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.