Întalnire pe tema “Open Access and Digital Infrastructure” în cadrul seriei Digital Humanities la ICUB

Întalnire pe tema “Open Access and Digital Infrastructure” în cadrul seriei Digital Humanities la ICUB

09 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 10 aprilie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează o nouă întâlnire în cadrul seriilor Digital Humanities, o masă rotundă pe tema Open Access (OA) and Digital Infrastructure. Evenimentul va avea loc în intervalul 11:00-13:00, în Sala de Seminare a SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

La eveniment vor participa Koen Vermeir (CNRS Pairs, profesor invitat SSU-ICUB în 2018) și Mihnea Dobre (ICUB).

Koen Vermeir este cercetător la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică (CNRS). A studiat fizică teoretică, filosofia și istoria științei la Leuven, Utrecht și Cambridge, a fost cercetător la Max-Planck-Institute for the History of Science, Harvard University, și Harvard’s Radcliffe Institute for Advanced Studies, precum și profesor invitat al ETH Zürich. Koen Vermeir este specializat în istoria filosofiei și științei și este interesat de legătura dintre filosofia naturală, tehnologie și religie.

Seriile Digital Humanities au ca scop explorarea diverselor unelte, metode și provocări ale cercetărilor la granița dintre științele umaniste clasice și metodele digitale. Aceste seminare lunare reprezintă o oportunitate pentru discutarea proiectelor și a studiilor de caz în domeniul științelor umaniste digitale. Seriile Digital Humanities sunt organizate de Mihnea Dobre.

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.