Demersuri pe durata stagiului ERASMUS

1. Înmatricularea la universitatea gazdă:

Primul lucru pe care îl aveţi de făcut este să vă prezentaţi la universitatea gazdă pentru a vă înmatricula.

Biroul Relaţii Internaţionale sau ERASMUS trebuie să vă completeze certificatul de confirmare a sosirii şi înmatriculării la universitatea gazdă (Formularul 1), apoi să îl trimită prin e-mail sau fax la Biroul Erasmus+ al Universităţii din Bucureşti, la numerele +4021 313 46 20 sau +4021 307 73 85, în termen de o săptămână de la sosire.

Odată cu trimiterea acestui fax trebuie să confirmaţi (prin fax sau e-mail) Biroului Erasmus+ şi data de final de stagiu. În cazul în care nu veţi trimite prin fax acest formular şi nu veţi confirma data de final, riscaţi să nu mai primiţi diferenţa de grant.

Certificatul îl veţi păstra până la finalul stagiului dv. pentru că trebuie să fie completat şi cu data încheierii perioadei de studiu.

2. Permisul de şedere şi asigurarea medicală:

Interesaţi-vă la universitatea gazdă ce aveţi de făcut în privinţa permisului de şedere (dacă aveţi dreptul la el) şi dacă este nevoie să aveţi o altă asigurare medicală decât cea făcută înaintea plecării din România.

Contractul de studii Learning Agreement şi eventuale modificări ale acestuia:

Verificaţi dacă planul de studii, respectiv cursurile alese înaintea plecării, prezente şi aprobate în Learning Agreement, rămân aceleaşi şi asemenea dacă totalul creditelor nu s-a schimbat.

În cazul în care apar modificări la contractul de studii, veţi completa foaia Changes (Formularul 2), veţi lua aprobările de la universitatea gazdă şi apoi îl veţi trimite prin e-mail sau fax la Biroul Erasmus+, la numerele menţionate mai sus. Trebuie să precizaţi de asemenea numărul de fax din ţara gazdă unde doriţi să primiţi acest formular aprobat.

3. Modificările de cursuri trebuie trimise în maxim o lună de la înmatriculare.

În cazul în care s-au produs modificări la acest contract şi nu aţi trimis formularul Changes, riscaţi să nu vă fie recunoscut nici un curs care nu a fost aprobat de facultatea dv. de origine şi nici de către Universitatea din Bucureşti.

STAGIUL ERASMUS

CONTACT

Tel: +4021-307.73.23
+4021-307.73.24
+4021-307.73.83 (int. 323, 324, 383)
E-mail: contact@erasmus.unibuc.ro

Programul cu publicul:
Luni-joi: 11:00 – 13:00

Adresă:
Bd. M. Kogălniceanu 36-46, camera 301, etajul 2, Sector 5, 050107, București

INTERNAŢIONAL

ACTUALITĂȚI

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.