Lansarea volumului ,,Studenții Lidiei Vianu. Jurnale” la Contemporary Literature Press

Lansarea volumului ,,Studenții Lidiei Vianu. Jurnale” la Contemporary Literature Press

10 februarie 2017 în Evenimente, Știri

Miercuri, 8 februarie 2017, Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universității din București, The British Council, Institutului Cultural Român și Ambasadei Irlandei, a lansat volumul Studenții Lidiei Vianu. Jurnale.

În anul 2016, Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC) a împlinit zece ani de la înființare. Cu această ocazie, în aprilie 2016 s-a organizat prima ediție a Atelierelor de Traducere Literară București, care a fost sprijinită de Universitatea București, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române.
Volumul Studenții Lidiei Vianu. Jurnale este ultimul volum al Atelierelor de Traducere Literară București, care cuprinde jurnalele masteranzilor MTTLC. La aceste jurnale se aduagă și transcrierea mesei rotunde pe tema ,,Traducerea literară ca metodă de predare a literaturii”, care a definitivat prima ediție a  Atelierelor de Traducere Literară București.

A doua ediție a Atelierelor de Traducere Literară București se va organiza între 8–16 mai 2017 și se va ocupa de traducerea prozei românești contemporane.

Volumul poate fi consultat și descărcat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.