Locul 3 pentru echipa de la Drept a Universității din București la concursul Willem Vis de la Viena, cel mai prestigios concurs de drept privat din lume

Locul 3 pentru echipa de la Drept a Universității din București la concursul Willem Vis de la Viena, cel mai prestigios concurs de drept privat din lume

29 martie, 2018 in Comunicate de presă, Știri

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul 3 pe echipe (din 362 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 25-a, care s-a desfășurat la Viena în perioada 24-29 martie 2018.
Willem Vis, cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume, adună anual peste 400 de universități din întreaga lume, cu o bună reputație la nivel mondial, în cadrul unei competiții de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional.
Willem Vis presupune două competiții distincte, cele de anul acesta desfășurându-se în perioada 12-18 martie la Hong Kong, respectiv 24-29 martie la Viena.
Cei 10 studenți reprezentanți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București care au participat la ambele competiții sunt: Maria Alexandra Avram, Alin-Ionuț Badea, Răzvan-Nicolae Banța, Daniela Bejinariu, Alexandru Buligai-Vrânceanu, Teodora Alexandra Gogu, Andrei Gabriel Greceanu, Ana-Maria Karina Negrea, Daria-Ana Pătrășcoiu și Bogdan Popescu.
Cea mai reputată competiție este cea de la Viena, care s-a desfășurat în aceste zile și la care echipa Universității din București a avut o prezență remarcabilă. La faza orală, etapă în care participanții pledează în cadrul unui proces simulat, studenții UniBuc s-au remarcat, obținând și premii: Maria Alexandra Avram (anul III) și Andrei Gabriel Greceanu (anul III) au obținut locul 3 la categoria “Eric Bergsten. cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului.
Nu în ultimul rând, la faza scrisă, echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut o mențiune (locul 4) pentru cel mai bun memoriu al reclamantului.
În cadrul competiției de la Viena, faza orală, echipa Facultății de Drept a Universității din București a întâlnit echipe de la universități prestigioase, cum ar fi: School of Law Christ University, Bangalore (India), Georgia State University (Statele Unite ale Americii), University of Düsseldorf (Germania), Deakin University (Australia), Freie Universität Berlin (Germania), Queen Mary University (Marea Britanie), University of the State of Rio de Janeiro (Brazilia), Australian Catholic University (Australia) și National Research University Higher School of Economics Moscow (Rusia).
De menționat că, în cadrul ediției a 15-a de la Hong Kong, din perioada 12-18 martie 2018, Facultatea de Drept a Universității din București a fost reprezentată de studenții Răzvan-Nicolae Banța (anul III), Alexandru Buligai-Vrânceanu (anul III), Teodora Alexandra Gogu (anul III), Ana-Maria Karina Negrea (anul III) și Daria-Ana Pătrășcoiu (anul III), care au obținut o mențiune la categoria “Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală) pe echipe (din 128 de echipe participante), calificându-se în rundele eliminatorii la faza orală a competiției.
Echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes. Echipa se bucură de sprijin și din partea unor practicieni, printre care David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Ștefan Dinu, avocat în cadrul societății de avocatură Clifford Chance, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Cătălina Bîzîc, fost participant în echipa Facultății de Drept a Universității din București.
Participarea echipei la concurs este susținută atât de Universitatea din București, cât și de instituții și societăți de avocatură, printre care : BIAC – Curtea de Arbitraj Internațional București, Clifford Chance, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, PeliFilip, Bohâlțeanu și Asociații, Markó & Udrea, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă și Ţuca Zbârcea & Asociaţii, precum și de persoane fizice.
Universitatea din București se bucură de performanța obținută de studenții Facultății de Drept și de echipele de specialiști care i-au pregătit și îi felicită pe toți aceștia pentru dedicarea și efortul susținut în obținerea acestor rezultate remarcabile.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.