Lunchtime seminar cu tema “Crossing the Atlantic: Representations of Quixotism in the Early American Novel” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Crossing the Atlantic: Representations of Quixotism in the Early American Novel” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

04 decembrie 2018 în Evenimente, Știri

Joi, 6 decembrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Crossing the Atlantic: Representations of Quixotism in the Early American Novel susținută de Dragoș Ivana. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Dragoș Ivana este profesor asociat de limba engleză la Universitatea din București. Principalele sale interese în materie de cercetare sunt literatura britanică, literatura comparată, teoria critică, istoria ideilor și studiile urbane. Este trezorier al Romanian Society for Eighteenth-Century Studies. Cartea lui, intitulată Embattled Reason, Principled Sentiment and Political Radicalism: Quixotism in English Novels, 1742-1801 a fost publicată de Rodopi/ Brill: Amsterdam & US în 2015. A primit mai multe burse de cercetare doctorală la Universitatea din Kent, Bodleian Library și la British Library. A fost, de asemenea, visiting fellow la Chawton House Library (2014) și Fulbright Postdoctoral Fellow la Universitatea Vanderbilt (2016). În 2006, a obținut un certificat de instruire eliberat de Direcția Generală Interpretări de Conferințe a Comisiei Europene. În aprilie 2010, a primit distincția Bologna Professor de la  Asociația Națională a Studenților din România. În 2018 a primit titlul de Fulbright Ambassador al Universității din București.
Lunchtime Seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.