Lunchtime seminar cu tema “Erosophy vs. Philosophy” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Erosophy vs. Philosophy” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

22 mai, 2018 in Evenimente, Știri

Marți, 29 mai 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un Lunchtime Seminar cu tema Erosophy vs. Philosophy, susținut de Călin-Andrei Mihăilescu (University of Western Ontario, profesor invitat SSU-ICUB). Evenimentul va avea loc începând cu ora 17:00, în sala de seminar a SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Călin-Andrei Mihăilescu este profesor de literatură și filosofie și scriitor (de proză, poezie, eseuri, piese, scenarii de film, povestiri pentru copii etc.). Volumele sale recente includ Happy New Fear! (în limba română, București, 2011), Literary Theory and the Sciences (editor, Neohelicon 41.2, 2014), Matei Călinescu Festschrift (editor, Yearbook of Comparative Literature 59, 2016), Policing Literary Theory (editor, Leiden, 2018) și două volume în limba română programate pentru publicare în această primăvară, la București: AFKA (proza ​​scurtă) și antologia lui Ion Stratan, Criminalii și crinii (editor). În prezent lucrează la câteva proiecte de carte, dintre care Deunamor (în limba română), Un mundo astrocéntrico (în limba spaniolă), câteva volume de poezie în engleză, franceză și română, precum și – toate în limba engleză – Romanian Literature and Culture Encyclopaedia (senior editor, Londra), Beforia (proza ​​scurta) si Erosophy (contra-filozofie). Domeniile sale de expertiză includ literatura comparată, teoria literară, teoria critică, istoria literaturilor romanice, engleză, germană, română, central-est europeană și literatură clasică, filozofie (ontologie, estetică, epistemologie, etică, filozofie politică), istoria religiilor, misticismul, magia, semiotica, lingvistica generală, teoria traducerii, studiile de film și scrierea creativă.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.