Lunchtime seminar cu tema ”Expertise and Conspiracy Theories: On the improvised nature of conspiracy theories and conspiracy theorising” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema ”Expertise and Conspiracy Theories: On the improvised nature of conspiracy theories and conspiracy theorising” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

31 octombrie, 2016 in Evenimente, Știri

Joi, 3 noiembrie 2016, Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB (Institutul de Cercetare al Universității din București) organizează un lunchtime seminar cu tema Expertise and Conspiracy Theories: On the improvised nature of conspiracy theories and conspiracy theorising. Tema va fi prezentată de Dr. Matthew R. X. Dentith, fellow IRH-ICUB în perioada 15 septembrie 2016 – 15 septembrie 2017. Seminarul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminarii a IHR – ICUB (str. Dimitrie Brândza, nr. 1).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al secțiunii de științe umaniste a ICUB, unde membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora.

Matthew R. X. Dentith este autorul lucrării „Filosofia teoriilor conspirației” (Palgrave Macmillan, 2014) și este epistemolog de formație. Absolvent al Universității Auckland din Noua Zeelandă, Matthew este acum bursier al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB la Universitatea din București, unde lucrează la un nou proiect „Etica investigației: când suntem obligați să luăm în serios teoriile conspirației?”.

Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchtime seminar puteți găsi aici.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.