Lunchtime seminar cu tema “Moral Responsibility in Organizations: An Aristotelian Account” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Moral Responsibility in Organizations: An Aristotelian Account” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

09 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 11 aprilie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Moral Responsibility in Organizations: An Aristotelian Account susținută de Mihaela Șimon. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Mihaela Constantinescu a obținut doctoratul la Universitatea din București, cu o teză pe tema “The Moral Responsibility of Organisations”, parțial documentată la Rotterdam School of Management, Erasmus University. Interesele sale de cercetare includ etica organizațională, etica virtuții și responsabilitatea corporațiilor, tratate din perspectiva eticii aristotelice. Este coautor al volumului Instituționalizarea eticii: mecanisme și instrumente, publicat la Editura Universității din București. De asemenea, este autor și coautor al unor articole publicate în volume internaționale și în reviste științifice, cum ar fi Journal of Business Ethics. Având o experiență academică atât în ​​filosofie, cât și în comunicare, a fost consultant de relații publice în sectorul privat, nonguvernamental și public, oferind, în același timp, consiliere etică pentru sectorul public.

Lunchtime Seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchtime Seminar pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.