Lunchtime seminar pe tema Musical inventions and mythographic emplotment in Diodorus’ Historical Library, book III la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar pe tema Musical inventions and mythographic emplotment in Diodorus’ Historical Library, book III la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

15 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 18 aprilie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Musical inventions and mythographic emplotment in Diodorus’ Historical Library, book III susținută de dr. Theodor E. Ulieriu-Rostás, bursier al SSU-ICUB. Evenimentul vor avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Theodor E. Ulieriu-Rostás este istoric al antichității clasice. Cercetarea lui se concentrează pe cultura muzicala greco-romană, în special cultură vizuală, practici de interpretare, forme literare și paraliterare de memorare în antichitate. Ulieriu-Rostás are un doctorat în istorie de la Universitatea din București (2013) și încheie un al doilea doctorat la École des hautes études en sciences sociales (Paris). A fost bursier al Colegiului Noua Europă și a obținut burse de cercetare de la guvernul francez, French School at Athens, Hardt Foundation for the Study of Classical Antiquity(Vandœuvres).

Lunchtime seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.