„Mituri și adevăruri despre inteligența emoțională” cu specialistul Dragoș Iliescu

„Mituri și adevăruri despre inteligența emoțională” cu specialistul Dragoș Iliescu


Miercuri, 30 ianuarie 2019, cercetătorul Dragoș Iliescu, reputat specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, cu o activitate academică și o experiență practică recunoscută la nivel internațional, a susținut conferința „Mituri și adevăruri despre inteligența emoțională”. Evenimentul, organizat de Universitatea din București în cadrul seriei conferințelor „Știința pe înțelesul tuturor”, a avut loc în Sala Media a Teatrului Național București.
Conferința „Mituri și adevăruri despre inteligența emoțională”, adresată publicului larg și pasionaților de științe, a abordat unul dintre cele mai la modă concepte din psihologie – inteligența emoțională. Deși legătura inteligenței emoționale cu inteligența și cu emoțiile pare la prima vedere evidentă, la o analiză mai serioasă, aceasta devine neclară, la fel cum este și valoarea sa de predicție.
Ce este inteligența emoțională? Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Este ceva cu care ne naștem sau ceva ce putem dobândi de-a lungul vieții? Care este legătura dintre inteligența „cognitivă” și cea „emoțională”? Dacă ai o inteligență emoțională dezvoltată înseamnă că ești mai inteligent decât ceilalți oameni? Inteligența emoțională are vreo legătură cu IQ-ul? Au femeile o inteligență emoțională mai dezvoltată decât bărbații? Dar cei mai în vârstă față de cei mai tineri? La ce ajută inteligența emoțională? sunt întrebări la care cu toții ne dorim să aflăm răspunsurile, iar cercetătorul Dragoș Iliescu ne-a ajutat să înțelegem mai bine aceste aspecte în cadrul conferinței.
Dragoș Iliescu este un proeminent specialist recunoscut în psihologie aplicată, cu precădere în evaluarea psihologică și comportamentală, psihologia muncii, organizațională și psihologia consumatorului, cu o solidă activitate academică, o bogată experiență practică și cu o largă recunoaștere în comunitatea internațională de specialitate. Este autor și co-autor a peste 80 de lucrări publicate în jurnale și cărți de specialitate și membru al unor asociații profesionale internaționale: SIOP – Society for Industrial-Organizational PsychologyEAWOP – European Association for Work and Organizational PsychologyIAAP – International Association of Applied Psychology și ISSS – International Society for the Scientific Study of Subjectivity,  fost președinte al APIO – Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională și al ITC – International Test Commission. De asemenea, este membru al echipelor editoriale ale unor prestigioase reviste științifice din țară (de ex. Psihologia Resurselor Umane) și din străinătate (de ex. European Journal of Psychological Assessment).
Accesul la eveniment a fost gratuit în limita locurilor disponibile.

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.