Oportunități de practică la Muzeul Universității din București

Oportunități de practică la Muzeul Universității din București


Muzeul Universității din Universități oferă studenților UB oportunitatea de a-și transforma stagiile de practică într-o experiență unică!
Muzeul propune studenților interesați oportunitatea realizării stagiilor de practică obligatorii sub îndrumarea unui personal de specialitate, în următoarele domenii: cercetare-documentare, realizarea unor interviuri, redactare fișe descriptive și scanare documente/fotografii, realizarea de materiale și strategii de promovare, ghidaj de specialitate și ateliere pe tematici adecvate profilului facultății din care provine candidatul.
Stagiul de practică se desfășoară pe durata a 1-2 semestre (conform specificului planului de învățământ) și totalizează maximum 60 de ore/an (sau 30 ore/semestru), care pot fi distribuite într-un mod flexibil, în funcție de orarul studenților. Cei interesați sunt rugați să trimită mail la adresa: muzeul.universitatii@unibuc.ro.
Înființat la 29 iulie 1967, Muzeul Universității din București deține un patrimoniu valoros și divers, compus din documente și obiecte cu profundă semnificație pentru istoricul acestei instituții de învățământ bucureștene:  documente, manuscrise, cărți rare, cursuri universitare, litografii, fotografii, planuri, medalii, plachete, insigne, drapele, picturi, sculpturi, pisanii și piese de mobilier.
Pe baza celor mai relevante dintre aceste materiale, parcursul expozițional recompune o istorie care coboară în timp până la momentul înființării la București a Academiei domnești de către domnitorul Constantin Brâncoveanu.
Mai multe informații despre Muzeul Universității din București sunt disponibile aici.
Vrei să știi mai multe despre istoria orașului și a universității în care înveți? Te așteptăm în practică la Muzeu pentru a afla mai multe despre comunitatea ta, comunitatea UB!

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.