Prelegerea Empirismul ca atitudine epistemică, organizată de CCIIF în cadrul Facultății de Filosofie

Prelegerea Empirismul ca atitudine epistemică, organizată de CCIIF în cadrul Facultății de Filosofie

05 martie 2019 în Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 7 martie 2019, Centrul de cercetare al istoriei si circulatiei ideilor filosofice din cadrul Facultății de Filosofie a Universității din București, organizează prelegerea Empirismul ca atitudine epistemică, susținută de Daian Bica, student în anul III în cadrul Facultății de Filosofie.
Evenimentul va avea loc în sala Lucian Blaga a Facultății de Filosofie (Splaiul Independenței, nr.204), începând cu ora 18.00.
Subiectul discuției pornește de la lucrarea “The Empirical Stance”, aparținând autorului Bas van Fraassen, lucrare care dezbate empirismul în termenii atitudinilor epistemice. Astfel, vor fi analizate motivațiile empirismului înțeles ca atitudine epistemică dar și generalizarea obiecției lui Anjan Chakravarrty asupra întregului demers formulat de van Fraassen, semnalând deficiențele abordării propuse, așa cum decurg din obiecția analizată.
Mai multe detalii legate de acest eveniment puteți accesa aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.