Prelegerea “Wittgenstein’s Phenomenological Affair” la Seminarul de Cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică

Prelegerea “Wittgenstein’s Phenomenological Affair” la Seminarul de Cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică

18 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 20 martie 2019, în cadrul Seminarului de Cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică, dr. Mihai Ometită (IRH-ICUB) va susține prelegerea “Wittgenstein’s Phenomenological Affair”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în Amfiteatrul „Titu Maiorescu” al Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București (Splaiul Independenței, nr. 204).
Discuția va porni de la manuscrisele din jurul anului 1930, în care Wittgenstein a propus un limbaj fenomenologic enigmatic, care ar explica realitatea experimentată mai precis decât limbajul obișnuit – dar proiectul a eșuat în cele din urmă. Discuția se va focaliza pe acest eșec, precum și pe importanța acestuia pentru metodologia fenomenologică în general. Wittgenstein insinuează că dezideratul pe care a ajuns să-l denunțe – acela al unei descrieri imediate a experienței imediate – l-a ispitit nu doar pe el, pentru un timp, ci și autori timpurii interesați de fenomenologie. Acest lucru dă o semnificație suplimentară întrebării: Ce l-a adus la concluzia că ispita în cauză conduce în cele din urmă la „o mlaștină fermecată în care tot ce este inteligibil dispare”?
Seminarul de Cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică are loc săptămânal, miercurea, de la ora 18:00, la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Seminarul își propune să fie un cadru prielnic în care cercetători (masteranzi, doctoranzi, profesori, cercetători) în domeniul filosofiei pot aduce în atenția comunității științifice rezultatele (parțiale sau finale) cercetărilor lor.
Mai multe detalii despre Seminarul de Cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică  pot fi obținute la adresele de mail dana.jalobeanu@filosofie.unibuc.ro și paulapompilia@yahoo.com.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.