Prezentarea How is EU Policy Made? A University of Bucharest Alumnus View on "Brussels", la Facultatea de Științe Politice a UB

Prezentarea How is EU Policy Made? A University of Bucharest Alumnus View on "Brussels", la Facultatea de Științe Politice a UB

29 octombrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Marți, 30 octombrie 2018, ora 18:00 Facultatea de Științe Politice a Universității din București v-a invitat în sediul său din Calea Plevnei 59 (Sala P3) la seminarul profesional How is EU Policy Made? A University of Bucharest Alumnus View on “Brussels”, susținută de Dan Valeriu Dionisie, Director al Unității de Analiză și Evaluare Economică din cadrul DG JUST, Comisia Europeană.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul inițiativei „Back to University” a Comisiei Europene, al Centrului pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională al FSPUB și al Asociației Alumni a Universității din București, atât ca parte a seminariilor profesionale din cadrul programului masteral de Afaceri Publice Internaționale (cu predare în limba engleză), cât și ca parte a seriei Alumni Career Talks.
Seminarul s-a desfășurat în limba engleză și a fost dedicat exclusiv studenților Universității din București.
Dan Valeriu Dionisie face parte din prima generație de absolvenți ai Facultății de Științe Politice a Universității din București (în 1995). Din octombrie 2016, conduce unitatea de analiză și evaluare economică din cadrul Directoratului General pentru Justiție și Consumatori, care gestionează probele economice ale politicilor Comisiei Europene privind justiția, drepturile consumatorilor, egalitatea și drepturile fundamentale ale cetățenilor. S-a alăturat Comisiei Europene în 2012, ca șef al Direcției pentru piețele de consum din cadrul Directoratului General pentru Sănătate și Consumatori, abilitat în monitorizarea condițiilor pentru consumatori în cadrul pieței interne a UE și în cercetarea comportamentului consumatorilor. Înainte de a se alătura Comisiei, a făcut parte din Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), la nivel național și internațional, unde a gestionat dezvoltarea de politici, reforme instituționale, guvernanță democratică, administrație publică și anticorupție. Înainte de PNUD, Dan Dionisie a lucrat ca expert în afaceri externe la Președinția României și ca asistent universitar în științe politice la Universitatea din București. Are o dublă formare, în științe politice și ingineria calculatoarelor.
Mai multe informații despre conferința How is EU Policy Made? A University of Bucharest Alumnus View on “Brussels” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.