Prima ediție a Școlii de Vară de limba arabă „Bourguiba Summer School”, organizată la Universitatea din București

Prima ediție a Școlii de Vară de limba arabă „Bourguiba Summer School”, organizată la Universitatea din București

12 septembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 27 august – 7 septembrie 2018, 47 de studenți români și străini au urmat cursuri intensive de limba arabă în cadrul primei ediții a Școlii de Vară de limbă arabă organizată la Universitatea din București. Evenimentul a avut loc grație protocolului semnat între Centrul de Studii Arabe al Universității din București, reprezentat prin directorul său, prof. dr. George Grigore, și Institutul Bourguiba al Universității Tunis al-Manar din Tunisia, prin reprezentantul său, dl. Imed ben Ammar. Documentul face parte dintr-un acord cadru mai larg agreat de cele două universități și semnat în anul 2017.
Cursurile s-au desfășurat sub îndrumarea a patru profesori tunisieni veniți la București de la prestigiosul Institut Bourguiba din Tunisia și au fost organizate pe patru niveluri de studii (de la A2 până la C1), studenții beneficiind de materiale didactice elaborate de Institutul Bourguiba.
Proiectul s-a finalizat cu o ceremonie de decernare a certificatelor de absolvire la care au participat directorul Institutului Bourguiba, dl. Imed ben Ammar, și rectorul Universității Tunis al-Manar, dl. prof. dr. Fethi Sellaouti, dar și cu promisiunea organizării celei de-a doua ediții în 2019. Totodată, cei doi oficiali au avut o întâlnire de lucru cu conf. dr. Sorin Costreie, prorector responsabil cu relațiile internaționale al Universității din București, în cadrul căreia au fost luate în calcul și alte posibilități de colaborare între cele două universități, fiind invocată, între altele, și posibilitatea participării comune în proiectele Erasmus+. La întâlnire au participat și Alina Cristovici, director al Direcției de Relații Internaționale, și conf. dr. Laura Sitaru, organizatoare a proiectului Școlii de Vară de limba arabă.
Institutul Bourguiba a mai organizat astfel de școli de vară în colaborare cu universități prestigioase din Europa, precum Université de Sorbonne, Università La Sapienza di Roma și Universidad de Granada.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.