Studenții universităților membre CIVIS, printre care și Universitatea din București, au din nou posibilitatea să-și îmbogățească parcursul educațional cu o experiență care le poate schimba viața. 15 Programe Intensive Mixte, care acoperă toate cele 5 teme principale ale Alianței, sunt deschise pentru înscriere până pe 4 mai 2025:
Climă, mediu și energie
Active Volcanoes and Climate Hotspots: An Interdisciplinary Exploration on Nisyros
Societate, cultură, patrimoniu
Online fake news and disinformation: recognize and verify
Whose Past? Managing Endangered Cultural Heritage
Mediterranean Renaissance: Art and Literature
Sănătate
Novel Research and Ethics: from Neuroscience to AI
Non-coding RNAs in Health and Disease
Orașe, teritorii și mobilități
Global Migration on the Ground
Attractiveness, branding and governance of regions
From Art Nouveau to Art Deco: Europe’s cultural transformation and its lessons for today
Transformarea digitală și tehnologică
Digital Transformation of the Democratic Discourse
Ce sunt BIPurile
Depășind limitele cursurilor tradiționale, BIPurile reprezintă o formă de mobilitate în cadrul programului Erasmus+. În funcție de subiect și de organizare, un BIP poate atrage studenți din diferite discipline și dintr-o gamă largă de țări, chiar și din afara Europei.
În timp ce iau parte la un BIP, studenții participă mai întâi la o perioadă de studiu online. Sesiunea virtuală este apoi urmată de o mobilitate fizică de 5 zile la o altă universitate membră CIVIS, pentru a permite participanților să lucreze alături de profesori și studenți din întreaga Alianță și nu numai.
Studenții se pot înscrie la maximum două programe din cadrul aceluiași apel.
Principalele condiții de participare
Fiecare curs are propriile cerințe. Limba principală de predare este engleza (uneori franceza), prin urmare este necesar un minimum nivel de cunoștințe. De asemenea, pentru multe dintre programe, procesul de selecție se bazează pe CV-ul studenților și pe scrisoarea de motivație, așadar se recomandă acordarea unei atenții deosebite redactării acestor documente.
Parcurgerea unui BIP oferă studenților între 3 și 9 credite ECTS, în funcție de volumul de muncă. De asemenea, fiecare participare la un BIP CIVIS va fi adăugată la pașaportul CIVIS al studentului – un instrument inovator care înregistrează toate activitățile CIVIS și recunoaște experiențele de învățare la nivel european.
De ce să urmezi un BIP
Vizitarea unei alte țări, pentru a studia alături de studenți din întreaga Europă, fără costuri financiare, este unul dintre cele mai mari avantaje ale BIP-urilor. Acest tip de program oferă o experiență fructuoasă, combinând cunoștințe, implicare și întâlniri pline de substanță.
În cadrul CIVIS, BIP-urile sunt organizate deja de 3 ani, iar sute de studenți au descoperit că visul lor de a studia în străinătate poate deveni realitate într-un mod nou, convenabil și inovator.
Indiferent de nivel și domeniu de studiu, studenții din cadrul Alianței pot aplica acum la aceste programe direct prin intermediul portalului CIVIS. Mai multe informații sunt disponibile aici.